Pokušao podmititi policajca sa 50 KM!!!

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, prilikom provođenja pojačanih aktivnosti na kontrolnim punktovima na kojima je vršeno legitimisanje i detaljan pregled svih osoba, uključujući i preglede vozila, zaustavili i prekontrolisali putničko motorno vozilo Passat.

58190032-b840-4839-890f-16c20a0a0a64-policija-718x446

Vozilom je upravljala M.Z. iz Zenice, dok se na mjestu suvozača nalazila osoba inicijala V.H. iz Žepča.

Izvršenom kontrolom i pregledom, kod suvozača su pronađene dvije PVC vrećice sa određenom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tom prilikom, suvozač je pokušao policijskom službeniku staviti u ruku novčanicu u apoenu od 50 KM, kako on ne bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega je uhapšen kako zbog posjedovanja opojne droge, tako i zbog pokušaja podmićivanja službene osobe.

– O navedenom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela – pojašnjava Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

Dodaje da će nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Tužilaštvu ZDK biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv V.H., rođenog 1989. godine iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.

Izvor: avaz.ba