POGLEDAJTE I ZAPITAJTE SE U KAKVOM SVIJETU ŽIVIMO: Ova fotografija NAJTUŽNIJI je dokaz današnjiceKriza u Venecueli dostigla je toliko dramatične razumere da su čak i najmađi ugroženi. Nedostatak hrane već mesecima tera stanovnike te zemlje da ilegalno odlaze u nabavku u Kolumbiju, a zdravstveni sistem je u tako lošem stanju da novorođenčad spavaju u kartonskim kutijama.

cszy4oqxeaaysxx

Ova tužna fotografije nastala je u bolnici “Dr. Domingo Guzman Lander del edo”, ali nažalost, čest je slučaj u bolnicama u toj zemlji.

Fotografiju su objavili aktivisti opozicionih partija, nakon čega su usledile salve besa na društvenim mrežama.

cs026buxyaawlmw

U međuvremenu, stigao je i odgovor sa druge strane.

Na društvenim mrežama objavljen je i snimak pravog stanja, kako tvrde iz Instituta za socijalnu sigurnost. Na njemu sasvim drugačija slika – bebe smeštene u krevetiće, ušuškane i namirene kao svuda u svetu.

cs02ne-wyaasl43

Ipak, korisnici društvenih mreža tvrde da to nije tačno, pa čak i da je fotografija lažna.

Ono što jeste činjenica je da je Venecuela u ekonomski najvećoj krizi ikada, a nema izgleda da bi stvari uskoro mogle da se promene. U ovoj nekada bogatoj zemlji, vlada nestašica hrane i osnovnih potrepština, lekova, česte su restrikcije struje, a inflacija preti da poraste do 700 odsto.

Opozicija gotovo svakodnevno organizuje protetste tražeći odlazak predsednika Madura koga krivi za tešku situaciju u državi.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline