PODUZETNIK VELIKOG SRCA: Oboljelima od raka BESPLATNO dao na korištenje 40 stanova

Nakon akademika Franje Šveleca i njegove supruge Dobrile koji su zadarskoj Ligi u borbi protiv raka ostavili u nasljedstvo stan, građevinski poduzetnik Igor Karuc odlučio je Ligi na korištenje dati više od 40 stanova njegove tvrtke koji stoje neiskorišteni.

predaja stana Udruzi za promicanje inkluzije

Suvlasnik tvrtke “Prestige”, građevinski poduzetnik Igor Karuc odlučio je zadarskoj udruzi Liga u borbi protiv raka ustupiti na korištenje 40 stanova koji trenutno stoje prazni.

“Više od četrdeset stanova koji su u našem vlasništvu, sve dok zjape prazni, bit će stavljeni na raspolaganje Ligi za besplatan smještaj pacijenata koji se privremeno dođu liječiti u Zadar. Kada su prazne, nama te jedinice ništa ne služe, a u ovo vrijeme potrebno je pomoći manje sretnima”, izjavio je Karuc.

Akademik i njegova supruga ostavili Ligi svoj stan

Liga je tvrtkom “Prestige” inače potpisala ugovor o najmu za još jedan stan u čiju adaptaciju bi tvrtka trebala uložiti 243 tisuće kuna, a potom stan iznajmljivati idućih 13 godina. Mjesečno bi od najma na račun Udruge trebala uplatiti 1700 kuna s čime bi se pak u daljnje akcije.

Inače, taj stan Liga je 2001. naslijedila od pokojnog akademika, prof. dr. Franje Šveleca i njegove supruge Dobrile koji su još za života zajednički odlučili kako će, jednom kad ih ne više ne bude, svoj stan ostaviti gradu u kojemu su proveli zadnjih pedeset godina, otkako je Švelec kao profesor došao raditi na tada novoosnovani Filozofski fakultet u Zadru.

Liga stan ne namjerava prodavati dok to ne bude nužno, odnosno potrebno za kupnju bolničkog aparata za zračenje.

Izvor: Slobodna Dalmacija