PODIJELITE – POMOZIMO OVOJ DJECI: Nakon što su ostali bez majke, četvero djece ostalo i bez oca!Prije manje od 3 godine organizacija Pomozi.ba objavila je priču o djeci porodice Dedović koji su tada ostali bez majke.

87214_160309021.2_xl


Pokrenuta je akcija kako bi im se pomoglo da prežive taj trenutak. Od ovog ponedjeljka djeca su ostala potpuno sama jer je preminuio u njihov otac.

U 2013. godini Mirsad, Jasmin, Hilmo i Jasmina koji su tada imali 18, 10, šest i tri godine su ostali bez majke. Ona je bila njihov oslonac i borila se za svoju porodicu radeći u pekari. Malo nakon njene smrti najstariji sin Mirsad obolio je od karcinoma crijeva. Ostali su na milost i nemilost države koja je njihovom ocu Halimu kazala da nisu socijalni slučaj i da za njih pomoći nema.

“Kada uđete u kuću Dedovića, kuću u kojoj žive kao podstanari, nemate šta puno vidjeti. Vidite veš koji se suši u hodniku, vidite vodu koja curi ispod veš mašine, vidite ispucanu sećiju i ormar na izdisaju, vidite šporet koji lagano pucketa i grije hladne zidove na ovim zimskim minusima. Ali dragi moji prijatelji, može se tu vidjeti nešto i lijepo, nešto što ne može zasjeniti ni stari namještaj ni sav belaj koji ih je zadesio, a to su lijepa lica one djece, djece tako mirne i djece koja ništa ne traže bez obzira što im dosta toga treba. O Bože dragi, pa kako je to uvijek isto, da su djeca u neimaštini uvijek najmirnija, najskromnija i najviše ispunjena tom nekom energijom koja se ne može riječima opisati”, napisali su članovi Pomozi.ba koji su posjetili porodicu 2013. godine.

Mala Jasmina se u nedostatku majke nikako ne odvaja od svog brata Hilme.

Pomozi.ba je još tada pokrenuo akciju prikupljanja sredstava da se ovoj djeci izgradi kuća u kojoj bi živjeli život dostojan čovjeka. Sada, kada su ostali siročad, djeci je potrebno mnogo toga.

Mole se svi dobro ljudi, koji su u mogućnost, da pomognu ovoj djeci. Njihove majku i oca ništa ne može zamijeniti, ali možemo bol učiniti malo lakšom, barem da ne brinu o tome šta će jesti, kako će se školovati i kako će dočekati sutrašnji dan.

Pomoći možete pozivom na broj 061 340 670 (najstariji brat Mirsad) ili uplata putem računa i paypal accounta Pomozi.ba:

Transakcijski račun za uplate u BiH :
Intesa Sanpaolo Banka BIH – 154-160-20044490-67

Za uplate iz inozemstva:
Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067
Udruženje “Pomozi”, Brčanska 17, 71000 Sarajevo
Svrha : Za porodicu Dedović

Paypal : [email protected]


Izvor: ekskluziva.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...