PODIJELI I POMOZI: Maida Abdagić (19) je imala ove SIMPTOME i otkriven joj je tumor na mozguMaida Abdagić, devojčica iz Ćoralića kod Cazina, rođena je 19. decembra 1999. godine. Pre samo dva dana je napunila 18 godina i trebalo bi da je upravo najsrećnija tinejdžerka.

Međutim, zadnjih meseci njeno zdravstveno stanje se odjednom pogoršalo. Iznenada je počela da gubi vid i sluh, oseća slabost i mučnine.

Pretrage i dijagnoze u Bihaću, a nakon toga i u Tuzli pokazale su da ima neoplazmu mozga i centralnog nervnog sistema, tačnije tumor na mozgu.

Jedino rešenje da se ova devojčica spasi jeste operacija koja se ne može obaviti u BiH.

Bolnica u Majncu u Nemačkoj, u kojoj se uspešno obavljaju operacije tog oblika je pregledala sve nalaze i dala pozitivno mišljenje sa visokim postotkom sigurnosti za potpuno izlečenje.

Međutim, za takve operacije je potrebna velika suma novca. Potrebno je oko 20.000 evra. Maidin otac, Senad, radi u Sloveniji i sam nije u mogućnosti da obezbedi ovoliku sumu novca za lečenje njegove devojčice, piše Avaz.

Maida: Hvala svim dobrim ljudima

Mnogi ljudi su već uplatili novac za pomoć u lečenju mlade Cazinjanke, a ona se svima zahvalila objavom na svom Fejsbuk profile, piše Avaz.

– Ovim putem htela bih se zahvaliti svim dobrim ljudima iz Krajine i dijaspore koji su izdvojili novac od sebe i svoje porodice te donirali za moje lečenje. Takođe, hoću da se zahvalim svim privatnim firmama koje su se danas odazvale na ovu akciju. I još jedno veliko hvala fimama iz susedne države Slovenije koji su me danas iznenadili i donirali veliku sumu novca. Hvala Amiru Hadžić i svim ljudima koji su se odazvali na akciju koju je on pokrenuo, takođe za moje – napisala je ona.


Izvor: cazin.netPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline