PAS OSJETIO DA BEBA UMIRE: Svi proplakali kad su vidjeli što je učinio

Kada je imala samo četiri mjeseca, Nora Hall pretrpjela je moždani udar koji joj je potpuno oštetio mozak i živčani sustav.

Ashampoo_Snap_2016.05.04_08h10m52s_005_

Unatoč tjednima intenzivne njege, liječnici dječje bolnice u Minneapolisu su zaključili kako beba neće preživjeti, piše Daily Mail.

Roditelji Mary i John su naposlijetku donijeli bolnu odluku da je isključe s aparata jer što je više održavaju na životu, veće su šanse da dobije fatalni srčani udar.

No, tijekom tog teškog perioda, podršku su im pružali vjerni ljubimci. Dva osmogodišnja basseta. Liječnici su dopustili da leže pored malene koja je u induciranoj komi, a Mary kaže kako može osjetiti da su tužni i pod stresom.

Mary je dvojila da li dopustiti psima da uz Noru budu do posljednjeg trenutka, a to je objavila i na Facebooku. Stotine ljudi joj je savjetovalo kako bi bilo dobro da psi budu uz malenu. Stoga su odlučili da psi budu prisutni tragičnom trenutku kao podrška i malenoj i roditeljima.

Nora je, naime, rođena s plućnom hipertenzijom, rijetkom i neizlječivom bolešću i s kojom se znatno skraćuje životni vijek.

13055375_10107529028144180_3371028409491932615_n

Četiri tjedna su dječji kardiolozi u cijeloj zemljiistraživali njezin slučaj, no zaključili su kako ne mogu ništa učiniti.

Većina moždanih udara uzrokuje da jedna strana mozga izgubi funkciju, prisiljavajući drugu stranu da užurbano nadoknadi gubitak. Međutim, Norin udar pogodio je obje strane mozga, pa ne može samostalno ni disati.

S obzirom na teško oštećenje mozga i malene krvne žile, lijekovi ne mogu puno pomoći.

“Što duže smo je održavali na životu, to su bile veće šanse da će patiti od akutne krize, drugog moždanog udara, srčanog udara ili zatajenja vitalnih organa koji će joj ugasiti život”, napisala je nesretna majka u svom posljednjem postu u petak na Facebooku i dodala kako će je s aparata isključiti nakon vikenda.

Izvor: net.hr