Parovi koji imaju SINA imaju jednu VELIKU PREDNOST u odnosu na one kojim imaju kćerU prošlosti se rađanje sina umjesto kćeri smatralo velikim darom. Negdje je to još i sada slučaj.

par-sa-bebom-490x326

Za potrebe najnovijeg istraživanja koje je proveo profesor ekonomije Gordon Dahl s Kalifornijskog sveučilišta u San Diegu analizirani su podaci cenzusa Sjedinjenih Država te je otkriveno kako ne samo da će muškarci češće zaprositi ženu ako je trudna s dječakom, već i da su manje šanse da će se razvesti ako njihovo prvorođeno dijete bude muško.

Odvojeno istraživanje provedeno na Sveučilištu u Miamiu pokazalo je da kod parova koji imaju sina postoji veća vjerojatnst da će i dalje biti u braku tri godine nakon rođenja sina nego oni sa kćeri. Razlika je mala (u SAD-u 64 posto dječaka u dobi između 11 – 14 živi sa svojim biološkom ocem nsauprot 61 posto djevojčica), ali je konzistentna, te postoji i u demografijama još nekoliko drugih zapadnih zemalja.

Postoje razne psihološke hipoteze koje pokušavaju objasniti ovaj trend, uključujući podsvjesnu spolnu pristranost, te da muškarci smatraju sinove za zamjenske prijatelje i srodne duše.

S druge pak strane, istraživanje Sveučilišta Rutgers otkrilo je kako u vrijeme financijskih problema, roditelji izgleda preferiraju kćeri, ili su barem prema njima financijski velikodušniji, ali to je izgleda motivirano željom za unucima.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline