PANIKA U MAGLAJU: Naoružani borci Islamske države nadomak grada…

U mjestu Ošve, općina Maglaj, došlo je do pucnjave nakon nesuglasica u vezi sa korištenjem mjesnog vodovoda, a u kojoj su učestvovali pripadnici takozvane selefijske zajednice. Prema našim saznanjima nema ranjenih ali je jedan od učesnika sukoba A. K. pobjegao te policija traga za njim.

57ab09d5-6fd8-451c-a051-31270a0a0a64-odbjegle-selefije-696x456-preview

Kako saznaje avaz.ba, došlo je do onečišćenja jednog bazena nakon što je osoba inicijala J. B. u rezervoar vode ubacila još uvijek nepoznato sredstvo usljed čega je došlo do zatrovanja vode.

Navodno je zbog pronađenog automobila koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem, izvršen pretres Latifu T. u Gradišću.

Oni se terete radi krivičnog djela izazivanja opće opasnosti i onečišćenja vodovoda.

Kako nam je rečeno u MUP-u ZDK izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK. Kako je navedeno u prijavi mještanina, tom prilikom ispaljena su i dva hica iz vatrenog oružja a ovi navodi se provjeravaju i dokumentuju.

Dodaju kako prema prvim operativnim saznanjima postoje indicije da je osoba A.K. iz Ošvi u znak nezadovoljstva zbog najavljenog isključenja sa mjesnog vodovoda zbog njegovih neizmirenih obaveza prema mjesnoj zajednici, zajedno sa još jednom osobom, upotrebom, najvjerovatnije pogonskog goriva, zagadilo vodu u mjesnom rezervoaru, ispalivši tom prilikom dva hica iz vatrenog oružja, nakon čega su se vozilom udaljila u nepoznatom pravcu.

Nezvanično, radi se o Jasminu Batanoviću i Ademu Karamuji koji je bio ranije uhapšen u okviru akcije “Damask” prije dvije godine.

Protiv Karamuje i još 11 osoba, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu da su postali članovi organizovane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Izvor: avaz.ba