PANIKA, SPREMITE SE: Na obuku će ići svi, čak i oni koji nisu služili vojsku!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni “Topčider”, ističući da je visoka obučenost stariješina i svakog vojnika od najvećeg mogućeg značaja za vojsku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je dodao da svi napori koje ulaže Ministarstvo, Generalštab i Komanda za obuku nisu dovoljni bez pomoći čitave države i društva.

– Zato mi moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svijetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svijetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva i svih građana – naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, da bi to bilo moguće, mora da se razmišlja o načinima i mehanizmima kako da se vrati obučenost, da se vrate određene kursevi i tehnike po kojima bi se najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim vještinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja.

– Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se mjeri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti – zaključio je Vulin.

Izvor: Alo.rs