OVO IH ODAJE: Znakovi da će muškarac biti dobar tataU dobrim ste odnosima s partnerom, ali sumnje u njegove očinske talente vas sprečava da okrenete novu stranicu u vezi? Donosimo vam 10 karakteristika koji pokazuju da će muškarac biti odličan otac.

beba-i-tata111-696x456


1. Pomaže po kući

Možda neće u svom planeru upisati usisavanje dnevnog boravka, ali ako na sebe preuzme pripremu večere, i pri tom mu ništa ne zagori, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. Uz to, iskustvo u obavljanju takvih zadaća sigurno će dobro doći nakon što se dijete rodi.

2. Dobar je pod pritiskom

Ako se izgubi, hvata li ga panika? Gubi li tlo pod nogama u stresnim situacijama na poslu? Da se nađete na pustom otoku, bi li se rasplakao usred ničega ili napravio koplje s kojim bi lovio ribe u plićaku? U slučaju potonjeg, takav će muškarac sigurno moći zbrinuti bebu u dva ujutro.

3. Prepoznaje zabavnu stranu života

Ima dovitljive komentare koji vam smanjuju stres i održavaju dobru volju? Škaklja vas, glumeći nekog zločestog lika iz filmova? Često se smije, makar sam sa sobom? Ima zaigranu prirodu, i ponekad izgleda poput dječaka u odraslom tijelu? Te vrline pokazuju da će postati brižan tata, koji će djecu okruživati smijehom, sigurnošću i veseljem.

4. Drži stvari pod kontrolom

Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za nadzorom svoje okoline. Ako vaš partner štreberski prati plaćanje režija, vodi brigu da sva tehnika u kući radi besprijekorno i nikad ne ide na put s nedovoljno goriva u rezervoaru, to su samo neki od znakova koji vam pokazuju da će i u očinstvu biti odgovoran. Uz to, i vrlo seksepilan.

5. Imao je psa

Ovo nije najvažniji faktor, ali iskustvo u čišćenju dlaka, izlučevina i izmeta bića za koje je emotivno vezan sigurno će mu dobro doći u očinskoj karijeri.

6. Brine o vašim potrebama

Ukoliko vaš partner pokazuje interes za vaše želje i ima ih namjeru ispuniti unutar svojih mogućnosti, pokazuje požrtvovnost i spremnost ulaganja u vašu sreću. Nagovara li vas da si kupite novi mobitel, nudeći i pomoć iz vlastitog džepa, pokazuje da vas voli i da želi biti dijelom pozitivnih stvari u vašem životu. Tako će se sigurno ponašati i prema djetetu.

7. Ne boji vam se suprotstaviti

Žalite se kako vam šef prigovara jer odlazite pola sata prije kraja radnog vremena, a potencijalni otac vaše djece vam se smije u lice i staje na njegovu stranu? Možda je to početak velike svađe, ali budite sretni što imate muškarca koji vas, pod cijenu mira u kući, spremno vraća na zemlju. Ta će mu karakteristika biti prijeko potrebna kao ocu, obzirom da ga čekaju slični sukobi s djetetom (posebno u pubertetu).

8. Samostalan je

Odbijete li njegov poziv na skorašnji maraton, počet će sam trenirati za njega. Otkažete li zajednički izlet u prirodu, organizirat će ga sa svojim prijateljima. Pošaljete li ga u dućan po nešto za sebe, otići će autom do trgovačkog centra, ne bi li kupio još par svojih potrepština.

9. Ima veliko srce

Nikad ne izbjegne priliku da nekome pruži pomoć, a telefonske razgovore s obitelji ne završava bez volim te na kraju? Kupuje vam cvijeće ili slične darove bez posebnog razloga i sudjeluje u humanitarnim akcijama? Veliko je srce garancija zrelog i promišljenog muškarca, a uz njega je sretno djetinjstvo podmlatka zagarantirano.

10. Želi biti dobar otac

Možda nema nikakvog praktičnog iskustva s djecom, no sama činjenica da želi biti kvalitetan otac već je ogroman korak u pravom smjeru. Jer ako uistinu sanja o tome da ga djeca vole, to će se na kraju i obistiniti. Kad ga jednom vidite kako se igra s vašim sinom ili kćeri, rastopit će vam se srce. A znat ćete da je sve to bila i njegova želja.


Izvor: Zadovoljna.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline