OVAKVO NEŠTO JOŠ NIJE VIĐENO: Snimljen spektakularan dolazak bebe na svijet…

Ova fotografija prikazuje jedinstven dolazak bebe na svijet. Ovaj mališan došao je putem carskog reza, a Katie Vigos, ljekarka koja je osnovala “Empowered Birth Project”, koji slavi majčinstvo i rođenje djece, objavila je ovu fantastičnu fotografiju.

ashampoo_snap_2016-09-15_20h15m23s_001_

“Doktori su nam rekli da smijemo da fotografišemo i ja sam rekla da ja ne mogu pa su se svi nasmijali. Pogledala sam svog vjerenika i on je bio u nekom svom svijetu pa sam mu viknula da brzo fotografiše”, ispričala je mama bebe Raye koja je na ovoj fotografiji.

“Bilo je zaista nestvarno, a ona nam je nevjerovatan dar. Ovo je bio moj drugi carski rez. Nadam se da ova slika odaje počast svima koji su to prošli prije mene i inspiriše i daje snagu trudnicama i ženama koje će roditi u budućnosti”, napisala je pored slike koju je ustupila ovom projektu.

Beba je fotografisana u trenutku kad je bila na pola puta iz maminog stomaka i na slici se dobro vidi pupčana vrpca. Iako se najviše fotografiše vaginalni porođaj, rijetke su fotografije carskog reza, pa je ovo zaista jedinstven prizor.”

Izvor: fokus.ba