OVAJ DJEČAK JE GENIJE: U očevoj radionici napravio IZUM koji je zapanjio svijet…Trinaestogodišnji dječak Max Loughan, konstruisao je uređaj koji stvara besplatnu energiju. Javnost već poredi ovog dječaka sa Nikolom Teslom i nazivaju ga njegovim nasljednikom.

5768d7f6-a0e4-4bd6-a332-64730a0a0a6c-max3-preview

“Zvuči otrcano, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti s razlogom”, kaže Max.

Njegov izum podsjeća na Tesline zavojnice i radi po istom principu koji je davno prije opisao Nikola Tesla. Ono što posebno ističe ovaj uređaj je činjenica da je vrlo jednostavan – prikuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja se može koristiti za napajanje električnih uređaja.

Max je ovaj izum osmislio u očevoj radionici koju je pretvorio u laboratorij, s materijalima koje je kupio za samo 15 dolara te dokazao da njegov uređaj može napajati niz LED svjetala, što je i demonstrirao u priloženom videozapisu.

Max je od limenke kafe, žice, dvije zavojnice i kašike stvorio elektro-magnetni prikupljač energije koji može indicirati radio valove, termalnu i statičku energiju i sve to pretvoriti u upotrebljivu električnu energiju. “Ova žica energiju uzima iz zraka i unutar konzerve kafe tu struju možemo pretvoriti iz izmjenične u istosmjernu”, objašnjava mladi genijalac.

Maxovo postignuće zaista je vrlo impresivno, gotovo jednako kao i činjenica da Teslina djela danas inspirišu mlade naraštaje i sljedeće generacije izumitelja, no Maxu je vrlo čudno zašto je nekim Teslinim idejama trebalo dugih 75 godina da dođu u mainstream medije.

“Moj cilj bio je pomoći svijetu. Želim izgraditi budućnost u kojoj svi ljudi mogu biti sretni i sigurni”, kaže Max.

Pogledajte video:


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline