Ova djevojčica treba našu pomoć: Ona boluje od rijetke bolesti, potreban novac za liječenje u AustralijiPetogodišnja devojčica Anja Sekulić iz Teslića boluje od progresivne Batenove bolesti. Sve motorne funkcije tela joj otkazuju i hitno je potreban nastavak lečenja bio-terapijom u Australiji koja košta 50 000 evra.

0qjktkqturbxy83otnimwrlyzmxmjy3ztewzdjlyjc4odflotizyjnlmc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Njeni roditelji, Goran i Vesna, taj novac nemaju, pa su njihovi prijatelji i sugrađani pokrenuli prikupljanje pomoći za Anjino lečenje.


Do treće godine Anja je bila potpuno zdrava devojčica sa puno energije, vesela i umiljata. Nakon toga roditelji primećuju promene na detetu i odlaze doktoru.

U prvim pretragama dolazi se do dijagnoze ,,epilepsija”. Međutim, Anjino stanje se i dalje pogoršava. Počela je da gubi ravnotežu i češto pada. Nakon svih pretraga i nalaza iz USA, dijagnostifikovana joj je progresivna Batenova bolest (NCL,CLN2).

Ova bolest je veoma retka, te u celoj BiH Anja je drugo dete koje tu bolest ima. U celom svetu od ove bolesti boluje oko 470 dece.

Bolest je jako okruta i dovodi do postepenog gubljenja motoričkih funkcija tela, te bez terapije, do smrti.

Roditelji, Goran i Vesna Sekulić saznali su o mogućnostima terapije preko organizacije ,,Zivot” iz Srbije. Anju su roditelju odveli u bolnicu u njemački grad Hamburg.

Usledile su pretrage i nakon 10 meseci odbijeno je da Anja bude primljena kao pacijent jer ne ispunjava kriterijume. Samo deca koja još hodaju mogu da se leče, a Anja to već sada ne može.

vtmktkqturbxy9lyzlmztjizgvlmge0zmm2zdi1zdg3nzuxmda4mzkwys5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Anji je sada hitno potrebna pomoć, a to je nova terapija u Sindeju. Terapija je veoma skupa. Sa letovima, boravkom, prevodiocem, terapijom i bio-lekovima koje Anja treba, potrebno je 50.000 evra.

Prikupljanje finansijskih sredstava za malenu Anju je već počelo, a ovo su računi na koje mogu da se uplate novčana sredstva


Izvor. blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline