OVA DJEVOJČICA JE ČUDO: Liječnici htjeli odustati, a onda se probudila kad je čula glasove roditeljaJedan francuski bračni par proživio je pravi pakao kako bi se izborili da im jednogodišnja kćerkica ostane na životu.

marwa

Jednogodišnja Marwa od rujna se nalazi u bolnici u Marseillesu. Virus je napao njezin živčani sustav pa su ju liječnici morali staviti u induciranu komu. Iz nje se djevojčica nije budila dva mjeseca, piše huffingtonpost.de.


Zbog loših prognoza liječnici su htjeli odustati

Prognoze su bile loše. Liječnici su predložili da isključe aparate jer su bili sigurni da se Marwa više neće probuditi. Roditelji nisu bili spremni na taj korak. Bili su uvjereni da će se njihovo dijete ipak probuditi, pa su odlučili sudskim se putem izboriti za šansu za život malene Marwe.

Na platformi change.org prikupili su 124.000 potpisa u peticiji za to da se djecojčici da šansa za život.

Marwin otac Mohammed Bouchenafa rekao je za francusku televizijuBFM-TV da on ipak primjećuje pomak.

‘Pomakne se kad čuje moj glas’

‘Prošlog je mjeseca došlo do napretka, ali liječnici kažu da su to samo refleksi. Ipak, kad čuje moj glas, pomakne se. Mislim da ne treba biti osuđena na smrt. Treba joj dati šansu. Ne mogu pustiti svog anđela da ode’, rekao je Bouchenafa.

Nitko nije očekivao čudo

Naposljetku su roditelji sudskim putem uspjeli izboriti pravo da djevojčica još dva dana ostane priključena na aparate koji ju održavaju na životu, ali samo deset dana prije konačne presude dogodilo se čudo. Kad je čula glasove svojih roditelja, malena Marwa se probudila iz kome. Otvorila je oči i nasmiješila im se. Otac je snimio taj trenutak i video objavio na Facebooku.

Iako se probudila iz kome, Marwa je, nažalost, i dalje u kritičnom stanju, a liječnici ne znaju hoće li ikada moći disati i jesti bez pomoći. Roditelji se pak nadaju da će se djevojčica još jednom hrabro izboriti za povratak u život.


Izvor: huffingtonpost.dePOGLEDAJTE JOŠ
loading...