OVA DJECA NE MOGU DA PRESTANU DA JEDU: Otac želi da…Ova djeca ne mogu da prestanu da jedu.Mediji su ova dva indijska brata i sestrcu prozvali “sumo djeca” zbog njihove nemogućnosti da odole hrani zbog čega se svo troje suočavaju sa nenormalno velikom kilažom za svoj uzrast.

576f78fd-6400-465d-877f-7a660a0a0a6c-djeca-preview

Yogita (6), Anesha (4) i Harsh (3) suočili su se sa bumerang efektom nakon operacije podvezivanja želuca koja je trebalo da reguliše njihovo skoro neograničeno uzimanje hrane.


Iako su nakon operacije počeli da gube kilograme, oni su ubrzo počeli da se vraćaju nekontrolisano.

Otac Rameshbhai Nandwana kaže da su deca mogla da idu na operaciju zahvaljujući materijalnoj podršci države, inače on i supruga ne bi bili u stanju da plate medicinske troškove. Ovo troje mališana imaju i stariju sestru, Baviku, koja nema poremećaj u ishrani i teži 17 kilograma što je potpuno normalno za njen uzrast.

Otac želi da proda svoj bubreg da bi im pomogao

Nandwana kaže da želi da proda bubreg kako bi djeci obezbijedio bolju operaciju koja bi im pomogla da se riješe ovog neobičnog zdravstvenog problema koji im permanentno uništava zdravlje.

Nakon skinutih par kilograma poslije prve operacije, troje mališana je povratilo staru težinu i još se ugojilo par kilograma. Tako da sada Yogita teži 37 kilograma, Anisha 56, a Harsh20 kilograma.

– Njihov želudac je kao ambis. Sve vrijeme traže hranu, a ako je ne dobiju počinju da plaču. Kuhinja je postala moja dnevna soba. Radim po cio dan sve moguće fizičke poslove samo da mi djca ne bi bila gladna – rekao je Rameshbhai za Daily Mail.

Još se ne zna pouzdano šta je uzrok ovog poremećaja u ishrani, mada doktori kaže da je pitanju stanje prouzrokovano endokrinalnom bolešću ili Preder – Vili sindromom, rijetkim genetičkim poremećajem kojeg karakterizuje nedostatak ili neekspresija sedam (ili neke kombinacije od tih sedam) gena na 15. hromosomu (q11-13) nasljeđenom od oca.

Pogledajte video:


Izvor: Daily MailPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline