OTKRIVENI DETALJI UŽASA: Evo zašto je Radomir ZAKLAO SINA JEDINCA!

Radomir Ilić (79) iz sela Piromana kod Obrenovca priznao je prekjučer na saslušanju pred tužiocem da je zaklao svog sina jedinca Ljubisava (46) u četvrtak predvečer u porodičnoj kući.

On je hladnokrvno izjavio da je bio bijesan, jer je sin htio da ga smjesti u starački dom i da se služi njegovom deviznom penzijom.

– U petak smo zajedno išli do Obrenovca da podignem penziju da natočim gorivo. U toku vožnje smo se posvađali. Stalno mi je ponavljao kako moram u dom. Raspravu smo nastavili i kod kuć, a pao mi je mrak na oči kad mi je rekao da će on podizati moju penziju dok budem u domu – kazao je Radomir u tužilaštvu, prenosi Informer. rs.

Zatim, je detaljno opisao kako je ubio sina.

– Poslije svađe otišao je da prilegne. Kad je zaspao, ja sam mu prišao i udario ga sekirom po vratu. Bio je još živ, koprcao se. Onda sam go dokusurio nožem – kazao je.

Policija je tokom uviđaja u kuhinji pronašla čašicu za rakiju, pa se pretpostavlja da je Radomir bio pod utjecajem alkohola kada je ubio Ljubisava. Zbog toga mu je odmah poslije hapšenja uzeta krva na analizu kako bi se utvrdilo da li je bio pijan. Također, naloženo je psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv za vrijeme zločina.

Podsjećamo, stravičan zločin odigrao se u četvrtak oko 18 časova. Nakon krvavog pira, Radomir je sječivo obrisao krpom, a onda je mirno otišao do prvog komšije i kazao mu šta je uradio.

Izvor: novi.ba