OTKRIVENA PRAVA ISTINA O POKEMONIMA: Nakon ovoga, više ih nikada nećete igrati

Valentina Amelina, stanovnica Rostova na Donu, kategorički je protiv igre Pokemon Go u Rusiji, jer, kako ona kaže, sve je to “maslo” američkih specijalnih službi.

Pokemon-Go-4-670x447

Ona je već uputila pismo Federalnoj službi bezbednosti Rusije u kojem detaljno objašnjava zašto je ta naizgled bezazlena igra strateški opasna i mora da bude zabranjena u toj zemlji.

– Autori igre su povezani sa Google-om, a on finansira službeni fond CIA. Oni su na ovaj način rešili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama… Nekada su karte bile strateški važne i čak državna tajna. U civilnim kartama su nekada čak namerno upisivali nepravilne podatke. Automobili-roboti zaviruju u sve ulice, zacrtali su sve naše gradove, vozila, osobe… Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne aleje, kasarne, državne institucije… I eto, stvara se genijalna zarazna igra Pokemon Go – piše Valentina Amelina.

Amelina dalje piše da u jurnjavi za pokemonima i pokušajima da ih uslikamo mi zapravo ko zna kome predajemo fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate.

– Ako “sami znate ko” poželi ovog momenta da saznate šta se radi u Državnoj dumi, počeće da vibriraju telefoni poslanika parlamenta, čistačica, novinara: Pikaču je u blizini, reći će vaš telefon. I presretni ljudi će požuriti da što prije uključe kamere i mikrofone – zaključuje Amelina.

Izvor: Telegraf.rs