OTELA JE BEBU IZ BOLNICE PRIJE 19 GODINA: Sada je dočekala i KAZNU I NAGRADUSud osudio je na deset godina zatvora ženu (51) koja je pre 19 godina otela iz bolnice Zefani Nurs, a potom se godinama pretvarala da joj je majka. Afrička Medlin Meken, kako su je mediji prozvali, ipak odlučila je da ostane uz svoju otmičarku.

Cp4rg1TWgAAg8oE

– Imali ste sve vreme sveta da vratite dete. Godinama su njeni biološki roditelji obeležavali njen rođendan, iako ona nije bila sa njima, čak su i javno govorili o svom slučaju i svemu kroz šta su prošli. Nije moguće da niste znali da je to njihovo dete, a ipak ste sve ove godine ćutali – rekao je sudija Džon Hlop na izicanju presude.


Iako je njena krivica dokazana, otmičarka i dalje tvrdi da nije otela dete iz bolnice, već da ga je kupila. Kako je objasnila, nakon niza pobačaja, upoznala je ženu za koju kaže da se zove Silvija koja joj je prodala bebu. Silvija je, prema njenoj tvrdnji, iznela bebu iz bolnice i donela na autobusku stanicu gde je ona kupila.

Klupko je počelo da se odmotava sredinom prošle godine kada je Zefani u školi upoznala Kasidi Nurs (13) i shvatila da neverovatno liče. Tada je počela da sumnja u svoje poreklo, a DNK analiza pokazala je da su devojke rođene sestre.

Iako im je Zefani oteta tri dana nakon rođenja, njeni biološki roditelji nikada nisu gubili nadu da će jednog dana pronaći i vratiti svoju devojčicu. Zefani, koja ništa nije znala o svom pravom poreklu, živela je svega nekoliko ulica dalje.

Gotovo neverovatno zvuči da ni otac, odnosno muža kidnaperke i čovek sa kojim je Zefani odrasla, nije znao da je dete oteto iz bolnice. Ipak, iako ga je saznanje da devojčica koju je odgajao kao sopstvenu ćerku nije njegova, kako je rekao jako šokiralo, svoju suprugu u ćeliju je ispratio slanjem poljubaca.

Još neverovatnije je to što je Zefani odlučila da stane na stranu svoje otmičarke i prekine svaki kontakt sa biološkim roditeljima malo nakon što ih je upoznala. Već gotovo godinu dana, tinejdžerka odbija savki kontakt sa ljudima koju su je doneli na svet.

Nakon kratkog izicanja presude, njen biološki otac rekao je okupljenim novinarima da je ne zna šta će se dogoditi kada je njihov odnos u pitanju.

– Ona je moja ćerka. Ona je moja DNK. Ne znam kako će izgledati naš odnos. To je sad zavisi od nje – rekao je razočarani otac.

Ipak, njena biološka baka Marlin nada se da je presuda, iakonije zadovoljnja njenom visinom, novi početak za Zefani i njihovu porodicu.

Zefani se nije pojavila na izricanju presude.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline