OTAS OBJAVIO FOTKU: Rasplakala je mnoge, a veo zašto…

Tridesetsedmogodišnja Sarah Cunningham doživjela je napad uzrokovan preeklampsijom kada se vraćala kući s posla. Uspjeli su je dovesti do bolnice i porodila se, a nakon toga je izgubila svijest i više se nije probudila.

Ashampoo_Snap_2016.06.23_08h04m05s_001_

Slomljeni otac Steve Elsby “stisnuo je zube” i odlučio napraviti posljednju i jedinu fotografiju majke i kćerke. Smjestio je Sam u naručje majke koja je ležala priključena na aparate za održavanje na životu i fotografisao ih.

Steve je preko noći postao samohrani otac i udovac. Sa svim izazovima suočavao se sam i tako već pet godina.

“To mi je pomoglo jer je bol potisnuta. Morao sam brinuti o tom malom biću. Morao sam se boriti za starateljstvo jer Sarah i ja nismo bili vjenčani, ali uspio sam”, prisjetio se Steve.

93002_capture-20160622-023111

No, tu nije bio kraj njegovim mukama. Kada je doveo Sam u bolnicu s čudnim lomom kostiju, optužen je za zlostavljanje. Opet je uslijedila borba za dokazivanje i onda je utvrđeno da njegova kćerka ima bolest krhkih kostiju.

“Nikada neće upoznati svoju majku, ali ta fotografija joj daje nešto i pomaže da prevaziđe teška vremena kao što je Dan majki. Može vidjeti svoju majku kako je drži u naručju. To je nešto što sam uradio odmah nakon što su mi rekli kakva je situacija. Medicinsko osoblje je bilo zaista ljubazno”, istakao je Steve.

93002_capture-20160622-022906

Sam sada ima pet godina i krenula je u školu, a Steve ističe da je sretan čovjek uprkos svemu. Poručio je svim samohranim roditeljima da se ne plaše i da se ne stide tražiti pomoć.

“Savjeti drugih roditelja su dobri i dobro ih je slušati. Također, opustite se i uživajte jer sve prođe veoma brzo”, poručio je Steve.

Izvor: Klix.baPratite nas na FB!
Lajkujte i podržite našu stranicu
×
Did you like it?
Share it on Facebook
  Pratite nas na Facebooku