Ostavite sve, imamo najvažniju vijest dana: Netko je napravio mašinu koja pegla umjesto vasPosve smo sigurni da na svijetu ne postoji osoba koja voli peglanje i zato je ovo možda najbolja vijest koju ćemo objaviti danas: netko je izumio uređaj koji sam pegla. Zove se Effie i suši i pegla odjeću umjesto vas. Osmislili su ga i stvorili Rohan Kamdar i Trevor Kerth, dva inženjera iz Londona.

Mašina funkcionira na način da s jedne strane objesite košulje, hlače, majice, što god zapravo, te oni automatski, jedan po jedan, ulaze u aparat i za manje od tri minute izlaze suhi i ispeglani.

ZA MANJE OD 3 MINUTE OSUŠI I ISPEGLA JEDAN KOMAD

Effie suši i pegla pomoću pare, a istodobno možete objesiti 12 komada odjeće, koje će aparat sam povlačiti unutra i izbacivati na drugu stranu, gdje će vas čekati uredno ispeglani i obješeni.

KREĆE U PRODAJU U OŽUJKU IDUĆE GODINE

Kamdar i Kerth su počeli raditi na Effie 2015. godine. “Peglanje je naporan i težak problem koji oduzima vrijeme. Razvili smo Effie kao rješenje koje cijeli proces čini 95 posto bržim i lakšim”, kažu. Put do konačne verzije nije bio lak ni jednostavan.

Naime, prije predstavljanja javnosti, stvoreno je 40 Effie prototipa. Uređaj će, kada krene u prodaju u ožujku iduće godine, koštati oko 6 tisuća kuna. Nažalost, zasad nemamo pojma hoće li se i kako moći naručiti u Hrvatsku, tako da predlažemo da si već sada počnete raditi plan kako ga dovući.


Izvor: telegram.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...