OLAKŠAJTE SI ŽIVOT: Prašina se neće sakupljati na namještaju – uz ovaj super trik

Čini li vam se često kao da je brisanje prašine uzaludno trošenje vremena, jer čim se maknete – ona se na namještaj ponovo počinje taložiti? Ne mora biti tako!

6a96e7622e1f44253558

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo – premažite ga smjesom jabučnog octa i glicerina.

Potrebni sastojci:

– 1 litra vode
– 1 žlica jabučnog octa
– 1 žlica glicerina

Postupak:

Dobro pomiješajte vodu, jabučni ocat i glicerin. Tekućinu nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

Još nekoliko savjeta:

Ne koristite perušku za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovito čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite.

Također, izbjegavajte brisanje prašine “na suho” jer, kao i kod peruške, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovito mijenjajte filter – inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti zrakom.

Izvor: 24sata.hr