OGROMNO SRCE UČESNIKA PAROVA: Donirao kožu ženi koja je izgorjela u požaru!Jasmin Nevenkić, bivši učesnik rijalitija „Parovi“, u Kuriru je pročitao da je Danijeli Mitrović (40) iz mladenovačkog sela Vlaška, koja je nedavno zadobila teške opekotine u požaru, potrebna hitna transplantacije kože. Istog trena se odazvao apelu za pomoć.

– Vidio sam tekst u Kuriru, a i član sam humanitarne organizacije Lajf iz Mladenovca, koja je takođe pokrenula akciju za pomoć. Kada sam pročitao da je Danijeli potrebna koža i da se niko ne javlja, riješio sam da pomognem.


Operacija nije ništa strašno, bol je trenutan i zanemarljiv kada znaš da si nekome spasio život – kaže Jasmin, koji se nakon transplantacije kože nalazi na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj.

On je sa Danijelinim sinom Bobanom došao u bolnicu prošlog četvrtka da donira kožu.

– Operisani smo u petak, skinuta nam je koža sa obje butine. Ne smijemo da se pomijeramo. U istom smo položaju od operacije. Kada su ovakve situacije u pitanju, sve obaveze se mogu zanemariti, one se mogu nadoknaditi, ali život ne može da se vrati – ističe Jasmin i naglašava da su Danijeli potrebna još minimum dva donora kože.

Njen sin Boban zahvalan je mladenovačkoj humanitarnoj organizaciji Lajf, Jasminu i Kuriru na pomoći:

– Javio nam se Jasmin i zajedno smo došli u bolnicu. Ovo je za prvu majčinu operaciju, vidjećemo šta će biti dalje. Da nije bilo Jasmina, ko zna šta bi bilo. Ljekari kažu da je majka sada u svjesnom stanju, ali niko ne smije da je posjećuje. Nadam se da će sve proći kako treba, ali trebaće sigurno još dva donora.

Svako ko bi mogao da pomogne može da se javi Bobanu, na broj 063/136-90-19, ili Stefanu iz humanitarne organizacije Lajf, na broj 063/277-701.


Izvor: Kurir.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline