Ogromna oluja: Crni oblaci prekrili gradove, vjetar čupa stabla, brodovi zovu upomoć!Nad Italijom se razvila ogromna olujna superćelija, javlja Istramet. Oluja je u poslijepodnevnim satima stigla do Istre. Rovinj su prekrili tamni oblaci, a vjetar je počeo puhati puno snažnije. Oblaci su prekrili i Poreč, Stari Červar, Novigrad… “Shelf iz Poreča zaista izgleda zastrašujuće!”, piše Istramet.

Kako javlja Istramet, oluja je već stigla na mora kod Istre, a vrijeme će najopasnije biti na području Tršćanskog zaljeva i sjeverozapada Istre. Ipak, grmljavinska nevremena prijete i Kvarneru.

U Puli jaki vjetar čupa stabla. Brodice pokušavaju naći svoj put prema kopnu, ali more je jako nemirno zbog jakog vjetra koji puše. “Usljed jake oluje više od 10 brodova zatražilo je pomoć na moru od Poreča do Umaga. Poslani su brodovi talijanske obalne straže”, javlja Crometeo.

Podsjetimo, Istru je nedavno nakon nezapamćenog toplotnog vala, kojeg su u Italiji prozvali “Luciferom”, poharalo olujno nevrijeme. Vjetar je rušio stabla i nosio krovove.

Istramet je danas objavio i fotografije snimljene nakon kiše u Istri, a koje prikazuju kišu punu afričkog pijeska koji je pristigao u jakoj jugozapadnoj visinskoj struji.


Izvor: Index.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline