OČEKUJE ZLATNU MEDALJU NA SP: Sportista iz Sarajeva koji po danu pere auta, a navečer trenira…Nermin Hasanbegović Ćelo (29) iz Vlasenice, koji trenutno živi i radi u Sarajevu, dijeli sudbinu brojnih sportista u Bosni i Hercegovini u okviru koje ona malo ulaže u razvoj sporta a od sportista očekuje uspjehe, medalje, da budu ambasadori svoje zemlje. No, ne žali se.

579af192-056c-4648-824e-51b90a0a0a64-hasanbegovic-34

Kako sam kaže voli sport, voli teretanu te mu dizanje tegova dođe kao nešto gdje, nakon napornog rada u jednoj autopraonici, ispuše svoje ventile.


– U teretani sam upoznao dosta prijatelja sa sličnim sklonostima, a među njima i Sanela Čičića, dvostrukog balkanskog prvaka u dizanju tegova. Uz njegovu stručnu pomoć kao trenera od 2014.godine značajnije se bavim dizanjem tegova te se uključujem u različite vidove takmčenja gdje se iskazuju oni koji se svojom snagom i mišićima žele pokazati u pravom svijetlu. U martu ove godine, na Balkanskom prvenstvu održanom u Sarajevu osvojio sam srebrnu medalju u powerliftingu i srebro u deadliftingu u kategoriji seniora do 75 kg – open, kaže Hasanbegović.

hasanbegovic-34

Hasanbegović odvojio srebro u powerliftingu i srebro u deadliftingu

Prema njegovim riječima naša zemlja, jedina na Balkanu, nema powerlifting savez ni neke ozbiljne klubove.

– No, to mi ne smeta da se takmičim samostalno i kao pojedinac prestavljam Bosnu i Hercegovinu. Trenutno se pripremam za GPC svjetsko prvenstvo u powerliftingu koje će se od 17. do 24. septembra ove godine održati u Srbiji. Vjerujem da će se iznad mene, na postolju gdje se budu uručivale pobjedničke medalje, zavioriti zastava naše zemlje Bone i Hercegovine. Ne skrivam svoje ambicije da se, u kategorijama u kojim budem nastupio, okitim zlatom, kazao je Hasanbegović.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline