NOVI UŽAS U ŠKOLI: Dječaka vršnjaci natjerali da pije urin! Pretukli ga kaišem…Pravi horor se dogodio u novosadskoj Osnovnoj školi “Branko Radičević” kada je učenik Ž.J. pretučen kaišem u školskom toaletu, i bio primoran da pije i urin.

Zlostavljanje-dijete


Četiri učenika osmog razreda Z.M., D.R., B.K. i Đ.B. su od septembra prošle godine redovno zlostavljali ovog učenika i još nekoliko njegovih vršnjaka.

Prema riječima Z J., majke pretučenog učenika, tukli su ga više puta, gnječili mu prste, tjerali da pije urin, a svoja iživljavanja posle objavljivali na YouTubeu. Ona je za sve ovo doznala prije sedam dana, kada su ga zajedno s još jednim šestakom pretukli u školskom toaletu.

– Taj dan tukli su ih kaiševima i šakama. Zvali su me u školu, tamo su bili policija i Hitna pomoć. Nisam mogla da dođem sebi. On nije htio da mi kaže šta se dešava, jako je miran dječak. Primijetila sam jednom modrice na rukama i nagnječen prst, ali je rekao da se povrijedio na fizičkom. Poslije mi je priznao da su mu prijetili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu ćutao – kroz plač priča Z.J. za ovaj list.

Od siline udaraca kaišem, dječak je tog dana zadobio hematome na obje ruke i po leđima, a kada se konačno oslobodio od straha, Z.J. je doznala i druge strašne stvari – gnječili su mu prste postoljem za toalet-papir i tjerali ga da pije urin iz plastične flaše u koju su prije toga urinirali pred njim. Inače, kada je došao kući s nagnječenim prstima, rekao je da je pao na fizičkom, a tih dana u školi nije mogao ni da piše.

Protiv četvorice osmaka pokrenut je postupak u Višem javnom tužilaštvu za zlostavljanje i mučenje. Oni su policiji priznali svoja iživljavanja, a ispostavilo se da su pred Ž.J. i još jednog šestaka tukli, ali rjeđe i ne toliko brutalno, još trojicu učenika iz iste generacije.

Potresena majka kaže da je šokantno to što je sva ta mučenja snimala jedna djevojčica koja ide u isti razred kao i ta četvorica osmaka, a ti snimci su nekoliko dana bili na Internetu, ali su brzo skinuti.

– Nastavnica nije htjela da uđe u toalet kada je doznala da su oni tamo pretučeni, nego je zvala direktora jer je muško. Navodno nisu znali da se sve to dešava, a većina djece je znala da su ih prebijali. Pa vukli su ih po hodnicima. Škola želi sve da zataška. Imaju i video nadzor koji očigledno ne pregledaju – nastavila je dalje priču ova majka.

Aleksandar Maletin, direktor škole, tvrdi da nije znao za vršnjačko nasilje.

– Našao sam dvojicu učenika u toaletu kako plaču. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Nisu htjeli odmah da mi kažu o čemu se radi, bili su uplašeni. Reagovali smo čim smo doznali, zvali smo i Centar za socijalni rad, te smo pokrenuli disciplinski postupak protiv učenika – poručio je on i dodao da nema mogućnosti da zlostavljače izbaci iz škole, tako da ih planira kazniti ukorima i smanjenim vladanjem.

Prema riječima psihologa Žarka Koraća, iza ovakvih stvari uvijek stoje poremećeni odnosi u porodici, koja obično izgleda normalno i harmonično, a u stvari je disfunkonalna. Djeca iz takve porodice se udružuju s drugim nasilnicima, a sprovodeći teror osjećaju se moćno i snažno.

Branka Tišma, školski psiholog kaže da današnja djeca nisu surovija već bolje kriju stvari od roditelja. S druge strane roditelji teško prihvataju da im je dijete nasilnik.


Izvor: Blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline