Nosite MOBILNI sa sobom u WC kad kakite? Nemojte ubuduće ni slučajno to da radite! EVO ZAŠTO

Gotovo više ni jedna osoba ne ide u WC bez svog pametnog telefona. To nije bezbedno, ali ne zbog onoga na šta ste prvo pomislili.

Devojka-na-wc-620x350

Mnoge navike, koje ljudi razvijaju iz čiste dosade ili lake zabave, mogu ozbiljno da ugroze njihovo zdravlje. Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete otići u toalet sa mobilnim telefonom.

Kao što bi krevet trebalo da koristite samo za spavanje i seks, tako bi i WC trebalo da koristite samo za jednu stvar. A to nije surfovanje na mobilnom telefonu, piše Men’s Health, prenosi Index.

– Obavljanje velike nužde ne bi trebalo da bude dugotrajan proces. Logično bi bilo da vam bude dovoljno 10 do 15 minuta – rekao je lekar Gregori Torkelson sa univerziteta u Pitsburgu.

U WC bi trebalo da idete samo kada zaista imate potrebu, u suprotnom ćete se previše naprezati, a to može da izazove hemoroide. U WC nije dobro da nosite ni novine, ni mobilne telefone, niti bilo šta drugo što bi moglo da vam odvlači pažnju.

Naime, potreba za odlaskom u WC potiče od progresivne i ritmičke kontrakcije, koje potiskuju fekalije kroz creva, a kad ne odete na WC na vreme može da dođe do procesa koji se naziva obrnuta peristaltika. Torkelson pojašnjava da se u tom slučaju stolica vraća u creva, što može da dovede do dodatnih tegoba.

Ukratko, ako više ne osećate potrebu, ustanite sa WC šolje.

Izvor: Telegraf.rs