NJEMAČKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: “Ove čokoladice su kancerogene, ne jedite ih!”Organizacija za zaštitu potrošača u Njemačkoj je u nekoliko vrsta čokoladica, među kojima su i one Kinder Riegel, pronašla kancerogene supstancije te traži njihovo povlačenje s polica prodavaonica.

4488198219_dee74bc8d5_b

Testiranje koje je u Njemačkoj provela organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch pokazalo je kako su Kinder čokoladice i još dva druga brenda pozitivni na kancerogenu supstanciju, javlja RT.

Točnije, riječ je o Ferrerovom proizvodu Kinder Riegelu, Lindtovom Fioretto Nougat Minisu i Rübezahlovim čokoladicama Sun Rice Classic Schokohappen koje su kontaminirane takozvanim aromatskim mineralnim uljima (MOAH)i zasićenim mineralnim uljima (MOSH).

Stoga Foodwatch traži da se povuku s polica prodavaonica. “Proizvođači su odgovorni za veliko zanemarivanje. Umjesto da povuku proizvod s polica i upozore kupce tvrde kako je sve legalno”, izjavio je John Heeg iz Foodwatcha.

U Foodwatchu su testirali više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada i pronašli sporno ulje koje može nanijeti dugoročnu štetu organima i biti itekako rizično kada su u pitanju djeca.

“Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati”, izjavio je Heeg za njemački The Local.

Kinder Riegel, koji je jedan od najprodavanijih čokoladnih brendova u Njemačkoj, imao je najgore rezultate tijekom ispitivanja.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline