NJEGOVI IZ SKROMNOSTI ILI STIDA NISU TRAŽILI POMOĆ: A ovom bolesnom dječaku…

– Uvaženi članovi i svi ljudi dobre volje. Iako ova porodica da li iz skromnosti ili stida nije tražila pomoć, mi vas pozivamo da ovoj porodici olakšamo – pozvao je putem svoje Facebook stranice, Radio Antena iz Jelaha…

APELJelah1

– Njegov otac je poginuo kao pripadnik 377. “Pousorske Ljute” Viteške brigade, braneći Bosnu i Hercegovinu, a on je odrastao, osnovao porodicu i ima tri zlatna sina i suprugu. Porodica obrađuje zemlju i jedina primanja su od mlijeka koje prodaju.

Obrađujući ručno zemlju, jer nema poljoprivrednu mehanizaciju, prije mjesec ili dva imao je operaciju prilikom koje mu je u stomak ugrađena metalna mreža. Nije se kako treba ni oporavio, a prije neki dan je opet završio u bolnici zbog problema sa jetrom i bubrezima.

Ovu situaciju pojašnjavamo da bi vam približili socijalnu kartu ove porodice koja ima veliki problem u liječenju i njezi svog najmlađeg člana.

Porodica vodi veliku borbu sa kožnim oboljenjem za koje je potrebna 24-satna njega i posebne tečnosti i kreme kojima se tretira koža sve do povlačenja rana. Inače ova bolest je neizlječiva i najveća borba traje do šeste godine starosti djeteta kada se bolest povlači i vrlo rijetko se vraća nakon toga.

APELJelah2

Bili smo na licu mjesta i uslikali ove dvije slike. Pozivamo vas da olakšamo ovoj porodici kako ko može. Dobrodošli su prehrambeni artikli jer tada porodica ima veći prostor za medikamente, kao i kreme ili novac. Porodicu možete kontaktirati na mob: 062 830 604 ili volontere grupe Adem Omahić OMAHA kao i Antena – radio. Unaprijed hvala i svako dobro! (S.B.S.) – navedeno je u ovom apelu.

Oni koji eventualno žele pomoći, novac mogu uplatiti i na račun udruženja “Jedna jedina”, ali tada OBAVEZNO moraju naznačiti da je uplata “Za porodicu Fatić”…

RacunJelah

Izvor: doznajemo.com