NIKO NIJE VJEROVAO DA ĆE PREŽIVJETI: Rođen je sa samo 25 sedmica i 800 grama težine, ali 111 dana kasnije…

Lennoxova majka Lilly Munaro opisala je novi privremeni dom bebe kao ‘vrećicu za pečenje’, i rekla je kako je uobičajena praksa da u njih stavljaju prerano rođene bebe koje se nisu još dovoljno razvile da mogu same sebe grijati.

93302_1beba
“Bila je to stvarno neugodan prizor… Stavili su ga u vrećicu poput onih za pećnicu i brzo odveli”, rekla je Munro. “To rade kako bi sačuvali temperaturu (prerano rođenog djeteta) jer ono još ne može regulirati vlastitu temperaturu.”

Nakon rođenja, Lennox je proveo 111 dana u bolnici u Melbourneu prije nego što su ga doveli doma.

Bebe koje su rođene tako rano imaju samo 50% šanse za preživljavanje.

Zbog svoje hrabre borbe i preživljavanja Lilly Monroe nazvala je svoje četvrto dijete ‘beba – čudo”.

Munro je rekla kako je dobila “čudan osjećaj kako nešto nije u redu” kada je bila u 24. sedmici trudnoće. Odvezli su ju u bolnicu gdje je pregledana ultrazvukom a njen je doktor došao do šokantnog otkrića.

“Doktor je pogledao na ekran i rekao ‘O moj Bože! Vrat maternice ti je otvoren i djetetova ruka viri van poput Supermenove. Ne ideš ti nigdje.”

Provela je sedam dana u bolnici, a zatim je 29. februara rođen Lennox, nakon sedam sati dugog poroda. Četiri je mjeseca proveo boreći se za život, dok su njegovi roditelji balansirali posjete k njemu s brigama za ostalo troje djece iz prijašnjih veza.

Rođen je s rupom u srcu i možda će mu trebati laserska kirurgija jer mu se oči nisu potpuno razvile. Uz to, imao je teškoće s disanjem, kao i brojne transfuzije krvi.

93302_3karl

Kako je Munro morala svaka dva sata voziti u bolnicu kako bi dala svoje mlijeko, čime je popravljala imunitet malom Lennoxu, i ona i Brodie Moles, otac prerano rođenog dječaka morali su privremeno prekinuti raditi. Dok je majka bila u bolnici, otac je morao preuzeti cjelodnevnu brigu nad njihovo troje djece. Majka nije mogla ostati preko noći s djetetom jer je bolnica u financijskim problemima pa nema posebnu prostoriju za majke.

Nije mogla ništa pojesti ni popiti, kao niti spavati, već je cijelo vrijeme plakala zbog svoje bebe.

Kako niti jedno nije radilo, par je počeo kasniti s plaćanjem računa i stanarine. Niti jedno od njih Kada je dječak iz bolnice stigao doma, imali su tisuće dolara duga za račune, a struja im je već bila isključena.

Da bi nekako uspjeli ponovo stati na noge, obitelj je započela vlastitu kampanju na internetu. Munro je rekla da istodobno želi podići svijest o neonatalnoj intenzivnoj njezi u svojoj bolnici, za koju ima samo riječi hvale.

“Doktori su bez premca… A sestre su nevjerojatne. Toliko im je stalo da spase te bebe i brinu se za njih”, rekla je Munro lokalnim medijima.

Izvor: Net.hr