NEVJEROVATNE SLIKE NEVREMENA KOJE JURI PREMA NAMA: U Sloveniji PAO SNIJEG, u Hrvatskoj CRVENI METEOALARM, sutra se spremite za potop

Dok je u Hrvatskoj ponovo na snazi crveni alarm zbog najavljene količine padavina, i dok se u Srbiji uskoro očekuje pogoršanje vremena, u Sloveniji je već pao i sneg.

Meteorolozi u Sloveniji za danas su najavili obilne padavine, i u predelima na preko 1.500 metara da će padati sneg. Tako se i desilo, pa su planine Triglav i ostale dobile i beli pokrivač.

Najave su da bi moglo da napada oko dvadesetak centimetara snega. Međutim, ovo nije prvi put da je sneg pao u ovoj sezoni, to se već desilo dva puta.

Temperature u Sloveniji neće preći 12 podeok, sem u pojednim mestima na primorju.

Prema podacima lokalnih medija, od ponedeljka uveče u Sloveniji je palo od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Najavljeno nevreme za sredu i četvrtak

U sredu i četvrtak u celoj zemlji očekuju se kiša, olujni vetar i nepogode, a temperatura će pasti za čak 15 stepeni, upozoravaju meteorolozi! I pored velike količine padavina koje će se sručiti, nema opasnosti od izlivanja reka niti poplava, potvrdili su stručnjaci.

Svi treba da budu na oprezu, jer je moguće da dođe do nezgoda, kao što je pucanje cevi, lomljenje drveća ili rušenja krovova. Ovakvo vreme, kao i temperature ispod proseka za septembar, neće dugo potrajati, jer nas od petka čeka ponovo skok na termometru.

Izvor: kurir.rs