NEVJEROVATNA TRANSFORMACIJA: Prepolovila se i postala bikini model. Evo KAKO je smršala!Dona Gili (30) iz Kanade izgubila je polovinu svoje kilaže i postala gotovo neprepoznatljiva. Za sve je zaslužna isključivo teretana i zdrava ishrana, a Dona ne samo da izgleda odlično već je postala i bikini model.

109143_collage


Imala je skoro 105 kilograma kada je počela njena transformacija, a danas se sprema za treće takmičenje kao bikini model. Dona sada ima 52 kilograma, a nijednom se nije podvrgla estetskim korekcijama. Objasnila je i da je većinu kilograma izgubila kao jako mlada i zbog toga nije imala problem sa viškom kože.

109148_profimedia0280694722_630x0

Dona je počela da se takmiči kao bikini model da bi proslavila svoju novu, vitku figuru, ali i kako bi osetila draž takmičenja i konkurencije.

– Nisam želela da osvajam trofeje ili da se dokažem drugima, već sam počela da se takmičim isključivo zbog sebe. Da bih dokazala sebi da mogu da dovedem svoje telo do savršenstva i to samo zahvaljujući svom radu – rekla je Dona koja je kao tinejdžerka prekomerno jela i tako dostigla težinu od 105 kilograma.

109145_profimedia0280693908_630x0

– Moj najveći greh bili su slatkiši. Obožavam čokoladu, sladoled i čizkejk i uvek ću ih voleti. Imala sam veliki problem sa prejedanjem, ali kada sam shvatila da u 22. godini imam 105 kilograma, znala sam da nešto moram da promenim – otkrila je.

Odlučna da izgubi kilograme, Dona je 2010. krenula u teretanu i za dve godine izgubila 30 kilograma. U tom trenutku odlučila je da izbaci sve loše namirnice iz ishrane i ubaci dosta voća i povrća.

109147_profimedia0280693914_630x0

– Nisam drastično promenila stil života u startu, već postepeno. Način ishrane sam promenila tek nakon izgubljenih 30 kilograma u teretani i tako stigla do željene kilaže – rekla je.

Kada je prvi put izašla na binu kao bikini model, imala je tačno polovinu kilograma od one faze kada je krenula sa vežbanjem. Osećaj je bio predivan.

– Gubljenje kilograma promenilo je moj život na najpozitivniji način. Toliko ljudi mi prilazi i traži savete, a ja im uvek kažem da ne gube nadu i da budu pozitivni. Otkad sam skinula višak, osećam se bolje i fizički i mentalno – istakla je Dona.

DONIN RECEPT ZA GUBLJENJE POLOVINE KILAŽE, I TO BEZ OPERACIJA

VEŽBANJE: Dona je krenula na raznovrsne treninge koji uključuju zumbu, stepovanje i vežbe snage. Kasnije je u sve uključila i trčanje.

ISHRANA: Umesto da sve krene odjednom, Dona se prvo fokusirala na treninge, a ishranu nije menjala. Kada je izgubila veliki deo kilograma, promenila je i ishranu. Prerađenu hranu zamenila je zdravim i svežim namirnicama i svakodnevno jela dosta voća i povrća. Pazila je i na ograničavanje porcija.

PROFESIONALNA POMOĆ: Kada je dostigla željenu kilažu, Dona je unajmila trenera koji će joj pomagati da oblikuje i zategne telo. On ju je naučio razne vežbe kojima će na najbolji način ojačati mišiće.


Izvor: zena.blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline