NEVIĐENA BIJEDA: Ovoj porodici želja za korom hljeba je najmanji problem…U kući šestočlane porodice Sekulić iz sela Grabovačka Rijeka, na području opštine Bratunac, uslovi za život su minimalni; tek krov nad glavom govori da ispod njega neko boravi.

Memljivi zidovi, razbacane stvari na staroj fotelji, kauču i zemljanom podu, lonac na “smederevcu” u kojem se “krčka” veš, prljavo suđe u kojem rijetko kad završi nešto jestivo odaju utisak kao da ovdje nema ženske ruke.


Međutim, užasni uslovi u kojima žive Sekulići sa četvoro dece splet su nesrećnih okolnosti. Majka Vera je osoba sa mentalnim smetnjama, a otac Stanko ima lakši invaliditet ruke.

Kako žive bolesna i gladna djeca većina ljudi ne može ni da zamisli.

– Jedan od sinova ima problem sa vidom. Roditelji nikad nisu imali dovoljno novca da ga odvedu kod ljekara. Drugi je imao operaciju bubrega i nikad nije uzimao terapiju, opet zbog nedostatka sredstava. Beba je bila u kritičnom stanju ovih dana – rekla je u izjavi za BN televiziju njihova poznanica Svjetlana, koja se trudi koliko može da im pomogne.

Beba Ivana je zbog gladi čak završila u bolnici, ali je prije par dana vraćena kući.

Bez osnovnih uslova za život – vode, hrane, kupatila, bez podrške nadležnih službi i društva u cjelini ova porodica je osuđena na mučan i težak život.

Čak ni ove neuslovne, prljave i zapuštene prostorije u kojima borave nisu njihove.

Svjetlana je pokrenula humanitarnu akciju kako bi im pomogla. Uspjela je da sakupi nešto hrane, odjeće, novca i krevetac za bebu, ali jasno joj je da to nije dovoljno. Sekulićima je potrebno trajno rješenje, koje će omogućiti bar malo uslovniji život, dostojan čovjeka.

Ako im možete i želite pomoći, pozovite Svjetlanu na broj 00387 66 809 299.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline