NEKA NE BUDE KASNO I ZA VAS: Radio je jednu stvar koju radimo skoro svi…

Matthew Whitby (27) iznenadno je završio u bolnici i saznao da mu je otkazala jetra. Nije niti slutio da su za sve krivi dodaci prehrani za mršavljenje koje je naručio putem interneta.

Muškarac iz Australije samo je htio smršavjeti, a pomoć je potražio u pripravcima s ekstraktima zelenog čaja i garcinije. Nedugo nakon što je počeo uzimati dodatke prehrani, postao je umoran i iscrpljen pa je prestao.

“Prestao sam ih piti jer sam se osjećao čudno nakon njih. Uzimao sam samo jednu žlicu dnevno iako na pakiranju piše da je dopušteno čak šest”.

Problemi nisu prestali kada ih je prestao piti pa ga je tadašnja djevojka nagovorila da ode doktoru. U bolnici su mu rekli da mu otkazuje jetra i da treba hitnu transplantaciju. U protivnome mu je ostalo još dva tjedna života.

Kako nije imao vremena, morao je prihvatiti jetru s hepatitisom B.

“Bio sam jako zbunjen kada su mi ponudili zarađenu jetru, no prioritet mi je bio preživjeti i ponovno vidjeti svoje dvije kćeri tako da bih ponovio svoju odluku”.

Doktori sumnjaju da mu je upravo zbog pripravaka otkazala jetra, a Australac je odlučan upoznati druge sa svojim problemom kako nitko više ne bi nasjeo na tako opasne dodatke prehrani.

Još uvijek nije jasno je li problem u samim biljnim ekstraktima ili u pripravcima sumnjivog podrijetla. Matthewu svejedno želi poručiti drugima da se drže prirodnog načina mršavljenja.

Izvor: shareably.net