NE SA ŠTAPIĆEM: Ljekar otkrio genijalan trik za ČIŠĆENJE UŠIJUPoenta je u tome da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima, a to je najlakše ukapavanjem ulja. U težim slučajevima pomaže šprica te mješavina octa i alkohola.

f9099dcfd746dcc53871192ef33cc83b

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost što izaziva upale te začepljenje, no teško je odoljeti čišćenju ušiju.

Osim toga, ljudi često koriste i druge, nerijetko opasne metode bez puno rezultata. Dr. David Gill, američki pedijatar kaže kako nitko ne bi trebao nasilno uklanjati vosak iz ušiju, već postoji puno učinkovitija metoda, a uključuje korištenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

Za veće nakupine važno je otvrdnuli vosak omekšati uljem, tako da se namače vatica u ulje i postavi je se u uho bez guranja. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu. Pričekajte dvije do tri minute i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, tada u omjeru jedan prema jedan pomiješajte bijeli ocat i medicinski alkohol te s tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprice iz ljekarne jednostavno isprati uho.

Pogledajte video:


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline