NAPUNIO 107 GODINA: Nema recept za dugovečnost, ali ovo radi svakog dana! (VIDEO)

Proslavio je 107. rođendan, a svaki slobodan trenutak provodi radno! Da, to zaista jeste slučaj kod Dragoljuba Galića iz Goleša kod Banjaluke.

najstariji-srbin-galic-620x350

Ovaj deka ima sedmoro dece, 11 unučadi, 15 praunučadi i tri rata iza sebe. I ne samo to, dočekao je i da unuku isprati u penziju, piše portal rtrs.tv.

Recept za dugovečnost nema, ili ga se bar ne seća. Bez obzira na godine, on svoje vreme, kako kaže, provodi radno.

– Volim da radim kad mogu, a kad ne mogu, e onda je problem. Najviše volim da kosim travu kada je lepo vreme – kaže Dragoljub.

Od svog dede mnogo je naučio Veselko Galić.

– Deda je sve probleme s kojima se suočavao u životu prebrodio kroz rad. Čak i sada u 107. godini ima volju da radi kao da će živeti još sto godina – kaže Veselko.

Dok nije doživeo stotu godinu, lekaru maltene nije ni išao. Međutim, pre šest godina, najstarijem Galiću je ugrađen stent, što ga je svrstalo u trećeg najstarijeg pacijenta na svetu koji je podvrgnut ovom zahvatu.

Ulazak u 108. godinu svakako je bio za slavlje, pa je Dragoljub sa svojom rodbinom nazdravio uz šljivu i šampanjac.

Pretpostavlja se da je Galić sada najstariji Srbin na svetu, pošto je pre dve nedelje u 110. godini preminuo do tada najstariji Srbin Jovan P. Jovanović iz Sarajeva, dok je u aprilu ove godine u 107. godini umro nastariji žitelj Srbije Milivoje Matejić iz sela Desine.

Pogledajte video:

Izvor: Telegraf.rs