NAKON STRAŠNE TRAGEDIJE: Sahranjen dječak (6)…Potresne scene na groblju u Đurđevu, gdje je sahranjen nastradali šestoipogodišnji Uroš Plančak, na kog je pala metalna stativa.

87094_1rod

Na igralištu u Kosovskoj ulici, stativa i golova više nema. Samo svijeća i čokolada podsjećaju na tragediju šestoipogodišnjeg Uroša Plančaka, za kog je igra među stativama na “divljem” igralištu, bila kobna. Mali Uroš sahranjen je u subotu u 14 časova na groblju u ovom mjestu.

Ispraćaju, uz rodbinu i prijatelje, prisustvovalo je nekoliko stotina mještana, kao i predstavnika opštine Žabalj i Mesne zajednice Đurđevo. Opelo ispred kapele i nad grobnicom služilo je 14 sveštenoslužitelja. Đurđevo, kako se moglo čuti na sahrani, ovakvu nesreću ne pamti…

Bijeli kovčeg, na kom je, uz cvijeće stajala i figurica transformersa, omiljene Uroševe igračke, ispratili su roditelji – otac Miša (31), koji je, sa najbližim rođacima pridržavao majku Milanu (26), sasvim onemoćalu od bola i tuge.

87094_2sel

– Sine, ne ostavljaj me! Sine, Uroše, ne da te majka… – tišinu poslije opela, dok je kovčeg spuštan u grobnicu, presjekli su krici majke Milane. – Sine, ustani…

Mali Uroš, podsjećamo, podlegao je povredama zadobijenim na sportskom terenu kada je na njega pala neobezbijeđena metalna stativa. Dječak je sa dva mjeseca starijim bratom od tetke, u srijedu bio na ovom terenu u naselju Telep, gdje se često okupljaju djeca i igraju. U jednom trenutku na njega je pala stativa koja nije bila pričvršćena i teško ga povrijedila.


Izvor: Novosti.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


 Lajkajte nas na Facebooku!