NAJVEĆI JUNAK OLIMPIJSKIH IGARA: Prodaje medalju kako bi PLATIO LIJEČENJE dječačiću oboljelom od rakaIako nije osvojio zlatnu medalju, poljski atletičar Piotr Malachowski bez dvojbe je jedan od najvećih junaka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

000_en6jx

Malachowski je osvojio srebro u bacanju diska, ali medalju neće zadržati. Odlučio ju je, naime, prodati kako bi pomogao prikupiti sredstva za liječenje dvogodišnjeg dječaka oboljelog od raka.

Vrednije od medalje

“Osvajanje olimpijske medalje za svakog je sportaša ispunjenje snova. Naravno, najveću vrijednost ima zlato. Napravio sam sve što sam mogao da ga osvojim, ali nažalost ovaj put nisam uspio. Međutim, sudbina mi je dala šansu da povećam vrijednost svoga srebra”, napisao je Malachowski na Facebooku.

14088461_1065370810225290_3659388079076192773_n

Dodao je kako mu se obratila majka dvogodišnjeg Oleka koji boluje od retinoblastoma, rijetkog oblika raka oka. U Poljskoj ne postoji mogućnost za spas dječačića i jedina mu je šansa odlazak na liječenje u New York. Malachowski je, stoga, odlučio staviti svoju medalju na aukciju, a sav prikupljeni novac ići će za liječenje malog Oleka.

“U Riju sam se borio za zlato. Danas vas sve pozivam da se zajedno borimo za nešto još vrednije, zdravlje ovog divnog dječaka”, dodao je veliki sportaš i čovjek Malachowski.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline