NAJVEĆA RONALDOVA POBJEDA: Dječak je sve izgubio prije 12 godina, a vidite gdje je danas zbog Kristijanove pomoći

Tog 26. decembra 2004. godine, strašan cunami je uzrokovao jednu od najvećih prirodnih katastrofa – nastradalo je više od 230.000 ljudi u 14 zemalja, a najviše u Indoneziji, dok se ukupna pričinjena šteta procenjuje na deset milijardi dolara.

ronaldo-670x447

U tom užasu uspeo je da preživi dečak po imenu Martuins.

Poginuli su mu majka i dve sestre, a on je, sa tada svojih sedam godina, čak tri nedelje proveo sam na plaži.

– Nisam se plašio, jer sam želeo da živim, da vidim svoju porodicu i da postanem fudbaler – tada je rekao Indonežanin.

Pronađen je u dresu portugalske reprezentacije, konkretno sa imenom Ruija Košte, i upravo mu je fudbalski savez te zemlje donirao 40.000 evra za obnovu kuće.

Godinu dana kasnije, posetio ga je tada igrač Sportinga, zvezda u nastajanju ali oduvek veliki čovek, Kristijano Ronaldo. Obećao je tada Martuinsu da će mu platiti obrazovanje.

profimedia-0016796068

– Verujem da mnoge odrasle osobe ne bi mogle da žive sa svime onime kroz šta je on prošao. Moramo da ga poštujemo, pokazao je zrelost i snagu. On je poseban dečak – izjavio je tada Ronaldo.

Dvanaest godina kasnije – Martuins je igrač Sportinga. Klub ga je doveo na svoju akademiju.

– Martunis će se školovati ovde na akademiji. Radićemo na njegovom razvoju, da postane pravi čovek. Misija kluba u društvu je da pomogne u ostvarenju snova i pristojan život – rekao je predsednik Sportinga, Bruno de Karvaljo.

– Divno je biti ovde, klub je omogćio moj san. Neverovatno sam uzbuđen zbog ove prilike. Živeo Sporting – reko je Martunis.

Izvor: Telegraf.rs