Najtužnija novogodišnja priča IKADA: U poštu je ušao starac, a od njegovih riječi svima se steglo srce

Dok većina novogodišnje i božićne praznike smatra najlepšim periodom godine i provodi ih u krugu porodice i prijatelja, pažnju jednog Beograđanina privukla je potresna scena koja se juče odigrala na Autobuskoj stanici u Beogradu i koju je opisao u svom Fejsbuk statusu.

– Mala pošta na glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu. Tri šaltera tri govornice 50 kvadrata sveukupno. 2. Januar 2017. oko dva popodne. On ima oko 75 godina. Ima prastari mantil, pantalone i još starije cipele – počinje priču Beograđanin.

U statusu ovaj Beograđanin opisuje neznanca koji ima neurednu sedu kosu, brkove, naočare sa debelim oknima i džemper koji se oblači kad, iz nekog razloga, nema više grejanja u stanu.

– Ulazi u poštu i ljubazno pita radnicu da li još uvek rade govornice i da li može da telefonira. Radnica, bez trunke emotivnog investiranja mu odgovara da može. On ulazi u govornicu u kojoj se vrata se ne mogu u potpunosti zatvoriti i započinje razgovor – piše u statusu.

Dodaje kako starac priča glasno i da poštom odzvanjaju reči.

– Dobar dan, Ilija ovde. Samo sam želeo da vam čestitam Novu godinu i da vam kažem da mi je mnogo žao što me niko od vas nije nazvao da čestita niti došao da me poseti, mnogo vas volim, živi i zdravi bili. Voli vas deda.

Kako dalje piše u statusu vrata su se otvorila i čovek izlazi dostojanstven kao da se ništa nije desilo, ubeđen da niko nije čuo koje reči je upravo izgovorio. Pita radnicu koliko je dužan, plaća, ljubazno se zahvajuje, čestita praznike i polako odlazi.

– Radnica i ja gledamo za njim zaleđeni. Razmišljam. Ko ga je zaboravio? Šta li im je skrivio? Ili nije? Koga sam ja zaboravio? Koga iz ovih stopa trebam pozvati da iskažem Zahvalnost, ljubav ili poštovanje – piše u možda najtužnijem novogodišnjem statusu.

Možda se posle čitanja ovog statusa i vi setite da imate nekog člana porodice na koga ste zaboravili, ili bar, kome ne poklanjate dovoljno pažnje.

Izvor: Telegraf.rs