NAJPOTRESNIJA PRIČA O DJEČAKU (13) – JUNAKU SA KOSOVA! Izgubio je roditelje, sestru i brata i ostao SAM, ali OGNJIŠTE NE DAMarko Vučinić (13) je prošle godine izgubio majku, oca, sestru i brata. Ovaj mali junak ne da da mu se ugasi ognjište, pa je ove godine, u opustelu kuću, ipak uneo badnje drvo.

Marko-Vucinic-1-620x350

– Ja sam bio u školi tada kada se to desilo – kazao je Marko, sa suzama na licu, za TV Prvu, kada je govorio o nesreći koja je zadesila njegovu porodicu.

DSC07507

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. – automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići

Ono što je fascinantno, je to da, iako živi kod staratelja, ne dozvoljava da mu se ognjište u kosovskom selu Vuča ugasi. Tako je i minule novogodišnje praznike obeležio u rodnoj kući.

DSC07512

– Milan (staratelj) i ja često dolazimo, i radimo šta je potrebno, sečemo drva, riljemo njivu – kaže mali junak, koji je doživeo nezamisliv bol.

– Kuća polako propada, ali nadam se da ću da popravim to sve – kaže Marko u srceparajućoj ispovesti. Ovde ostaje, sa Kosova ne želi da ide.

DSC07501

O nesreći ne priča mnogo, i niko ne može ni da zamisli šta se krije u malenoj duši Marka sa Kosova. Socijalni radnici ga obilaze, brinu o njemu, kao i staratelj, rođak Milan, ali je dečja duša neutešna.

Nedavno je bio i u Beogradu, gde je upoznao fudbalere Crvene Zvezde, koju obožava. Malo radosti i za ovog napaćenog dečaka.

darko-lazovic


Izvor: TV PrvaPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline