NAJLJEPŠA VIJEST DANA: Sportista Igor Nurkić (18) POBIJEDIO RAK!

Mladi džudista iz Niša Igor Nurkić (18), zahvaljujući humanim građanima Srbije, ministarstvu zdravlja koje ga je poslalo na liječenje u inostrantsvo i brojnim sportskim udruženjima, uspio je da pobijedi rak i da se vrati u zemlju nakon uspješno urađene transplatacije u Njemačkoj.

100562_1igor-nurkic

Njegova porodica napisala je pismo zahvalnice, koje prenosimo u cjelosti:

Uspješno završena transplantacija!

Poštovani sportski prijatelji,

Poslije skoro šest mjeseci boravka u Njemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgun, naš džudista, reprezentativac i član UDŽK Kinezis iz Niša, Igor Nurkić vratio se u Srbiju.

Neizmjernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su donijeli odluku i odobrili sredstva za liječenje našeg džudiste Igora Nurkića.

Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji ali i šire. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsjedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljanju sredstava za odlazak na liječenje u Njemačku.

Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo liječenje na visoko specijalizovanoj klinici “Maltezer” u Flensburgu.

Prva faza liječenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol liječenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc.dr Miljana Krstića i početak liječenja dr Ivana Petkovića, kao i činjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao.

Nastavak liječenja pod rukovodstvom tima prof.dr Basare je realizovan vrlo uspješno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile da više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza liječenja na klinici Malteser u potpunosti uspjela.

Nastavak liječenja Igora Nurkića podrazumijeva da se sa određenim lijekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare. Dio kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu, dok će se na svakih tri mjeseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dvije godine.

Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom svijeta šaljemo puno pozdrava i još jednom velikom hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije.

Porodica Nurkić

Izvor: Telegraf.rs