NAGOVORIO DJEVOJKU DA NE POBACI: “Mrzim biti samohrani roditelj, izgorio sam od svega”

– Majku nisam vidio više od godine dana, zadnje što sam čuo jest da ide na uklanjanje viška kože s trbuha i lasersko otklanjanje strija, a odlazi i u teretanu. Svojim prijateljima govori da je bila donatorica jajašca, ali da nije majka – napisao je otac.

3ef766be25faa37415701db2e29280b5

Anonimni korisnik društvene mreže odlučio je progovoriti o problemima koji su ga zatekli kao samohranog oca. Njegova djevojka željela je pobačaj, ali on to nije mogao dopustiti.

“Nismo bili u ozbiljnoj vezi kad je zatrudnjela. Htjela je pobaciti, ali ja to nisam želio. Nikada nije upoznala našeg sina. Nakon rođenja nije ga željela ni vidjeti, prenosi njegove riječi Metro. Na sudu smo odlučili o skrbništvu, a meni je odobrena puna pravna briga za dijete. Njezino je ime na rodnom listu djeteta, ali nema pravo posjeta ili donošenja odluka vezanih za obrazovanje ili liječenje djeteta. Nije ih željela, a svaki mjesec plaća 125 posto alimentacije koju je odredio sud.

Rekla mi je da joj ne smeta ako oženim osobu koja želi posvojiti naše dijete. Dotad će mi ona pomagati i tako je i bilo otkako se naš sin rodio. Svoje dijete odgajam samostalno, ima 18 mjeseci i nikada nije upoznalo majku, nemam čak ni njezinu fotografiju. Mrzim biti samohrani roditelj, ‘izgorio’ sam od toga. Iako volim svoga sina, na neki način mu i zamjeram. Moja obitelj pomaže mi većinu vremena. Nikada ne bih zanemario ili povrijedio sina, ali stalno sam iscrpljen.

Na sudu sam zatražio podijeljeno skrbništvo, ali zbog toga što je majka željela pobačaj i zato što smo na sudu sklopili drukčiji dogovor, sudac to sada ne može odobriti. Majku nisam vidio više od godinu dana, zadnje što sam čuo jest da ide na uklanjanje viška kože s trbuha i lasersko otklanjanje strija te da odlazi i u teretanu. Svojim prijateljima govori da je bila donatorica jajašca, ali da nije majka”, napisao je otac, pokušavajući dobiti savjete od korisnika interneta.

Većina korisnika samohranom ocu poručila je da je nerazuman. Majka je prije poroda rekla svoje uvjete i da neće priznati dijete, a on je na te uvjete pristao. “Plaća alimentaciju, a kako si napisao, čini se da daje i više novaca nego što bi trebala”, poručio je jedan od korisnika.

Izvor: vecernji.hr