NA VAŠEM TIJELU POSTOJI OVO TAJNO DUGME: Evo šta će da se desi ako ga pritisnete

Ljudi na Zapadu već decenijama koriste kinesku medicinu, pre svega akupunkturu. Sada su otkrili još jednu neverovatno jednostavnu metodu, koja se bazira na akupunkturi, a može mnogo da vam pomogne da se oslobodite negativne energije, stresa i anksioznosti, koji uzrokuju mnoge bolesti.

Akubunktura-10-670x447

Tradicionalna kineska medicina sledi uverenje da na ljudskom telu postoje meridijani energije i, duž njih, gomila akupunkturnih tačaka. Kenet Riland, nekadašnji lekar američkog predsednika Niksona, rekao je da je akupunktura najveći doprinos medicini koji je iko ikad napravio, piše LifeHack.

Prema akupunkturi, či, ili životna energija, teče kroz meridijane i pokreće funkcije organizma. Akupunkturom, ili akupresurom, možemo da stimulišemo protok te energije, ako ne teče pravilno, odnosno, ako imamo neki zdravstveni problem.

Teorija akupunkture i akupresure, definisala je 12 tih meridijana energije, koji povezuju sve vitalne organe i održavaju ravnotežu energije u telu. Ako neka energetska tačka ne funkcioniše kako treba, to će se odraziti na stanje vašeg organizma.

Svakodnevni stres dovodi do određenih blokada u meridijanima i ostavlja posledice na naše zdravlje. Ako je stres konstatan i ne oslobađamo ga se, može doći i do ozbiljnih oboljenja organa.

Stimulacijom određenuh akupunkturnih tačaka možemo se osloboditi stresa, tako što ćemo pokrenuti protok energije u meridijanima. Tačke možemo stimulisati pritiskom, što je onda akupresura, ili iglicama, što bi bila akupunktura.

Tačno u centru grudnog koša nalazi se energetska tačka CV17. Ta tačka je povezana s našim srcem, ali i sa osećanjima. Ako ste pod stresom ili ste nervozni, pritiskom na ovu tačku možete da se oslobodite nagomilane energije koja se tada akumulira.

Tačka CV17 zadužena je da balansira nivo Jin energije (energija mirovanja) i Jang energije (energija pokreta, akcije). Zbog stresa i negativnih emocija, dolazi do neravnoteže ovih energija u toj tački, što se odražava na imuni sistem.

– CV17 se nalazi tačno četiri prsta iznad donjeg kraja grudne kosti, na sredini grudi.

– Pronađite je, tako što ćete vrhovima prstiju, kružnim pokretima, lagano promasirati to područje i osetiti gde vas boli.

– Spojite dlanove kao u molitvi i sedite tako da su vam leđa prava.

– Ruke su u opisanom položaju, u visini grudi. Prsti su okrenuti ka gore. Sada približite ruke i pritisnite zadnjim delom palčeva tačku CV 17.

– Tačka se takođe može stimulisati jagodicom srednjeg prsta, dok su domali prst i kažiprst tik iznad i ispod nje.

– Dišite duboko tokom izvođenja ovih vežbi i stres i nervoza će polako nestati.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs