Na ulici našla tek rođenu bebu: “Dječaka smo nazvali Srećko”Slavica Fejsa, novinarka ‘Ruskog slova’, našla je u petak ispred novosadske ‘Betanije’ tek rođenog dječaka, koji je ostavljen u platnenoj torbi.

0f7ee22529f57e8e5137

Beba je u međuvremenu zbrinuta u Dječjoj bolnici u Novom Sadu, a policija traga za roditeljima.

– Ovaj dio dvorišta novosadskog rodilišta koristim kao prečicu na putu do posla. Čula sam dječji plač i prvo sam pomislila da je netko ostavio dijete ispred i ušao u butik.

Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Otvorila sam je i skoro pala u nesvijest. Vidjela sam dječaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana vezicom. Mislila sam da ću se srušiti – rekla je potreseno Fejsa.

Nekako se pribrala, podigla dijete i odnijela ga u rodilište. Ubrzo se pojavilo medicinsko osoblje i dijete je zbrinuto. Prema njenim riječima, nakon što je predala bebu medicinskoj sestri, u potpunom šoku je nastavila put ka poslu i tek kada je stigla tamo, shvatila je da nije uopće ostavila svoje podatke u bolnici.

– Nazvala sam ih da se javim, a onda sam se brzo i vratila u ‘Betaniju’, gdje je stigla policija. Okupili su se doktori i svi su bili u nevjerici. Tada su mi rekli da je dječak dobro i da nema nikakvih ozljeda – kaže Slavica.

U subotu je htjela posjetiti dječaka, ali nisu joj dozvolili. Liječnici su joj rekli da je maleni dobro i da je dobio ime Srećko.

Srećko će neko vrijeme provesti u bolnici, a onda će brigu o njemu vjerojatno preuzeti Centar za socijalni rad.


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline