MUŽ PORODIO ŽENU NA ULAZU U BOLNICU: Uhvatio bebu da ne padne na pod…

Zvezdan Ristić (46) iz Kuršumlije porodio je svoju suprugu Svetlanu (33) na ulazu u porodilište prokupačke bolnice „Dr Aleksa Savić“.

On je bebu koja nije htela da čeka da mama stigne u porodilište bukvalno uhvatio u sekundi pre nego što je pala na pod. Devojčica je Ristićima treće dete. Zvezdan kaže da je supruga dobila bolove, pa su krenuli do bolnice u Prokuplju.

– Stigli smo u subotu ujutro oko 6.20 i pokušao sam kolima da uđem u bolnički krug, ali je rampa bila spuštena. Po supruzi se videlo da su u pitanju minuti, pa sam okrenuo auto i krenuo sa druge strane bolničkog kruga da uđem kroz parking. I tamo je nemoguće prići baš do porodilišta, ali je mnogo bliže. Nisam mogao da je nosim, već smo pokušavali da peške pređemo tih stotinak metara do zgrade. I taman kad smo ušli, porođaj je počeo. Imala je donji deo pidžame i video sam da beba izlazi… Kada sam je uhvatio, već je bila više od pola napolju, to jest uz Svetlaninu butinu. Beba nije plakala, prodrmao sam je, lupio jednom i zaplakala je – prepričava Zvezdan krajnje neobičan događaj.

Dodaje da ni sam ne zna kako je uspeo da pridrži bebu.

– Lift je bio zaključan, kao i vrata prvog sprata, a porodilište je na drugom. Bogu hvala, sve je u redu i dobili smo zdravu ćerku Kalinu – navodi Zvezdan.

Izvor: kurir.rs