Morao birati KOGA ĆE SPASITI od poplave, suprugu ili majku! Evo kako se zavrsilo…U velikim poplavama uzrokovanim jakim nevremenom koje su pogodile kinesku pokrajinu Hebei stradalo je oko 130 ljudi, a još ih se 110 smatra nestalima.

Ashampoo_Snap_2016.07.29_07h29m46s_001_

Među porodicam koje je pogodila poplava bila je i porodica Gao Fengshouoa kojeg je, kad se stanje s podizanjem razine vode pogoršalo i njihova kuća je došla u opasnost, supruga probudila kako bi se evakuirali. Gao je u toj kući živio sa suprugom, s dvoje djece i ocem.

Ali, umjesto da s porodicom pobjegne na sigurno, 39-godišnjak ih je ostavio kod kuće i otišao u susjedno selo – da bi spasio svoju majku. To mu je i uspjelo, no zbog visoke poplave nije se više mogao vratiti svojoj porodici.

Kada se nakon nekoliko sati voda malo povukla, vratio se natrag kući. Srećom, njegova supruga, dvoje djece od dvije i četiri godine i otac bili su na sigurnom jer su se popeli na krov.

Iako je na kraju sve sretno završilo supruga, s kojom je Gao bio pet godina u braku, jako mu je zamjerila što je njih ostavio i išao spasiti svoju majku.

Ona je njegov potez shvatila kao izdaju te ga je ostavila i vratila se živjeti roditeljima u pokrajinu Shandong. Za njom je navodno otišao i Gao moleći za oprost.


Izvor: Večernji.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline