MONSTRUOZNI SNIMAK PROCURIO U JAVNOST: Žive ih deru, čupaju im krzno dok se zeke raspadaju od bola…Alternativa u vidu brijanja zečeva njihovim surovim vlasnicima takođe nije prihvatljiva jer je dlaka iščupana iz korijena duža, pa joj je samim tim i cijena veća.

57da93ad-da4c-4aae-8adf-69940a0a0a6c-zec-1

Tajni snimak sa francuske farme na kojoj se uzgajaju angorski zečevi, prikazuje monstruozne metode sakupljanja njihovog dragocijenog krzna.


Ova vrsta zečeva, koja se gaji zbog kvalitetne dugačke, mekane i svilenkaste dlake, uglavnom bijele boje, od koje se prave vrlo skupi džemperi i šalovi, jer su mekaniji i od kašmira, na farmama širom Francuske, živi u malim kavezima, odakle završavaju na stolu svojih mučitelja.

Pošto im fisiraju tijelo, radnici im doslovno čupaju krzno i to na živo – što je jasno na osnovu zvuka koji zečevi ispuštaju – jer se anestezija tamo smatra nepotrebnim, a velikim troškom.

Prilikom ovog zahvata nerijetko se dešava da jadnim životinjama bude i otkinuta koža, jer, kako kaže jedan od krišom snimljenih radnika, nije je lako odvojiti od njihovih tijela, pa se zvuk čupanja čak i vrlo jasno čuje.

Alternativa u vidu brijanja zečeva njihovim surovim vlasnicima takođe nije prihvatljiva jer je dlaka iščupana iz korijena duža, pa joj je samim tim i cijena veća.

Nakon slične akcije prije tri godine sprovedene u Kini, koja je poznata kao snabdjevač 90 odsto tržišta angore, inspektori iz Udruženja za zaštitu životinja “Jedan glas” uputili su se i u kontrolu po franciskim farmama,prenosi Telegraf.

Kao i u Kini, u kojoj su u svih deset farmi koje su obišli, zatekli podjednako okrutan tretman, zečevi i na francuskim farmama žive u potpuno nehumanim uslovima, s jednom razlikom: francuski kavezi su obloženi slamom, ali ne zbog ugođaja zečeva, već zato što se na taj način bolje čuva njihova dlaka.

Krunski dokaz bezdušnosti onih koji sakate ove životinje zabilježen je na snimku napravljenom na posjećenoj francuskoj farmi, a može se čuti kada radnik koji čerupa jadnog zeca izgovara “Zar nisi srećan?”.

Pogledajte video:


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


 Lajkajte nas na Facebooku!