MONSTRUMI: Skupljali su novac za liječenje kćeri pa ga POTROŠILI NA LUKSUZ!Roditelji jedanaestogodišnje Nadia iz Španjolske godinama su sugrađanima upućivali srcedrapajuće apele i molili sugrađane da pokažu ljudskost i pomognu spasiti život njihove kćeri koja boluje od rijetke bolesti.

Novac za liječenje skupljali su od 2008. godine, a na račun su im pristizali veliki novčani iznosi. A onda su blogeri, novinari i istražitelji raskrinkali njihove laži i prevaru.


– Činjenica da nas je otac bolesnog djeteta toliko prevario je nacionalni skandal – napisao je na Twitter jedan uzrujani građanin.

Sud je Margu Garau i Fernandu Drakeu Blancu oduzeo skrbništvo nad djetetom, a oca su zadržali u pritvoru dok je majka puštena da se brani sa slobode.

Otac je govorio da njegovu kćer može spasiti samo skupo liječenje u SAD-u jer Nadia pati od rijetke nasljedne bolesti koja izaziva prijevremeno starenje stanica, a može izazvati i epileptične napade. Govorio je da je u Hustonu pronašao liječnika Edwarda Browna koji može izliječiti djevojčicu, ali je rekao i da je bio u Afganistanu gdje je posjetio vidara koji živi u špilji.

Gramzive roditelje raskrinkali su nakon što su se u oktobru ponovno obratili poznatom dnevnom listu `El Mundo`, a u roku od nekoliko dana na njihov je račun uplaćeno 150.000 eura. Mediji su tada otkrili da u cijelom SAD-u ne postoji stručnjak imena Edward Brown, a u klinici u Hustonu nisu znali ništa o Nadijinom slučaju. Blanco je tada priznao da je `možda malo preuveličao stvari`.

– Ali stvarno smo bili u Afganistanu i tražili liječnika, iako ne živi u pećini – rekao je.

Dodao je da je priču malo dramatizirao jer “ne može živjeti bez kćeri”.

– Ali veliki dio priče je istinit – rekao je on.

Majka je pak rekla da ne zna ništa o trošenju novca i da joj nije bilo čudno što Fernando vodi djevojčicu na liječenje u Afganistan. Dodala je i da nikad nije išla na Nadijine tretmane jer su bili prebolni. Osim roditelja, a udaru kritika našli su se i španjolski mediji koje javnost optužuje da su ranije trebali istražiti slučaj.

Fernando je iskusni prevarant koji je 2000. bio osuđen na više od četiri godine zatvora za pronevjeru novca u tvrtki u kojoj je radio.

Istragom je otkriveno da su roditelji primili nešto manje od 920.000 eura doniranih sredstava, a već su od toga potrošili 600.000 eura od čega veći dio nisu potrošili na liječenje nego na privatna luksuzna dobra.

Policija je u njihovom stanu, između ostalog, pronašla i 32 sata u vrijednosti od 50.000 eura i skupe elektronske uređaje, a i stanarinu su plaćali donacijama.


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline