MONSTRUM (51) KOJI JE 26 SATI BIO U HOTELU SA DJEVOJČICOM (13): “Da, ima 13 godina, ali pristala je na…”

thumb460_87211_1pred

Sek*ualnog predatora Marijana G. (51), koji je uhićen u policijskoj zasjedi u ponedjeljak u četiri sata ujutro ispred hotela u Vlaškoj ulici u Zagrebu dok je u plaćenu hotelsku sobu uvodio 13-godišnju djevojčicu koju je vrbovao na internetu i za kojom je tragala obitelj, policajci su kriminalistički obradili i kazneno prijavili za spolnu zloporabu djeteta, mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba i iskorištavanje djece za po*nografiju.

Istražni sudac odredio mu je nakon saslušanja jednomjesečni istražni zatvor.

U stanju šoka

– Pristala je na se*s. Bilo je dobrovoljno, bez prisile – navodno se opravdavao pred istražiteljima privedeni poduzetnik. Međutim zakon se*s s djetetom, i ako je bilo pristanka, tretira kao silovanje. Njegova pak žrtva u stanju je šoka. Djevojčici se miješaju emocije, osjeća strah, a šokirani članovi obitelji pokušavaju si odgovoriti na bezbroj pitanja. O samom slučaju ne žele govoriti.

– Doista, nemam vam što reći, a i ne smijem. Istraga traje. Želim samo istaknuti da je moje dijete spašeno na vrijeme. Proteklih deset dana u Hrvatskoj je nestalo 15 djece. Koliko ljudi plače ovog trena, ne znam. Znam samo da smo mi kao obitelj proživjeli pakao u protekla tri dana. Ne ponovilo se nikome. Ogorčena sam jedino što sam trebala čekati dva dana od nestanka da policija objavi sliku moje djevojčice.

Posegnuli smo u obiteljski album i odaslali apel na internetu. Pronađena je živa i moje dijete je sa mnom. Ona je najmlađe od moje četvero djece, mezimica. Nikad nije pravila probleme. Maksimalno ćemo joj pomoći, uz nju smo i ona to dobro zna.

Dođe mi samo da je grlim i grlim i nikad više ne pustim iz naručja – rekla je kratko za Jutarnji list majka 13-godišnje djevojčice. Ozbiljno razmatra da tuži hotel što su joj kćer pustili samu u sobu, a o sredovječnom predatoru kaže: “Bolje da ga ne sretnem nasamo”.

Žuti kombi

I dok su oči javnosti uprte u opasnosti virtualnog svijeta, istražitelji pokušavaju rekonstruirati kako se odvijao jezivi susret u hotelskoj sobi i prikupiti što više čvrstih dokaza jer prema nekim indicijama, neslužbeno doznajemo, sve upućuje na to da bi se istraga mogla i proširiti.

Prema informacijama koje smo uspjeli dobiti, uhićeni Marijan G. u braku je bio s Ukrajinkom koju je upoznao u Italiji i s kojom ima sina. No Marijan proteklih nekoliko desetljeća ne živi u Hrvatskoj, već mu je to tranzitna zemlja i odredište za odmor, posjet rođacima u Osijeku… svojim žutim kombijem švicarskih oznaka u kojem je vozio i školarku.

Prije lanjskog Božića upoznao ju je na Facebooku. Komunikacija je prešla granicu. Znao je od početka da je ona dijete, no ona je možda njegovu pravu dob otkrila tek pri susretu uživo. Jesu li se susretali i prije, nije poznato.

Brojni apeli

No zna se da je djevojčica, kako je Jutarnji list prvi izvijestio, u subotu popodne ostavila poruku roditeljima da će prespavati kod prijateljice u mjestu, a zapravo se zaputila u centar Zagreba, očito po naputku seksualnog predatora. Rezervirao je hotel, a ona je za pravu adresu upitala slučajnu prolaznicu koja joj je poslije, kako se pokazalo, možda spasila i život.

– Dobar dan. Čekam tatu koji treba doći iz Amerike. Rezervirana je soba – rekla je 13-godišnjakinja na recepciji hotela u subotu oko 22 sata. Pustili su je u sobu jer je na rezervaciji bilo i njezino ime. U dva ujutro u sobi joj se pridružio Marijan s kojim je provela noć. Prijepodne su se zaputili u Osijek, gdje su u žutom kombiju navodno odvezli neki namještaj njegovoj rodbini. U to se vrijeme potraga za školarkom zahuktala jer su roditelji, shvativši da nije prenoćila kod prijateljice, digli na noge institucije te pokrenuli vlastitu potragu. Kad se na mnogobrojne apele o nestaloj djevojčici javila žena koju je djevojčica pitala za hotel, policajci su postavili zasjedu.

Sačekuša pred hotelom

U četiri ujutro ispred hotela, nakon povratka iz Slavonije, Marijan je uhićen. S njim je u vozilu bila i djevojčica u čudnom stanju. Ne treba isključiti ni mogućnost da su nakon povratka u Zagreb i kraćeg odmora u hotelu planirali otputovati u Italiju, u Milano. Jer upravo je vremenska prognoza Italije bila posljednje što je 13-godišnjakinja prije bijega gledala na internetu.

Izvor: Jutarnji.hr