MISLILI SU DA JE IZLIJEČENA, A ONDA SU SAZNALI STRAŠNU ISTINU: Potresna priča o maloj Miji!

Za osmogodišnju Miju Torbicu verovalo se da je izlečena od limfoblastne leukemije, zbog koje je poslednje godine svog detinjstva provela u hladnim bolničkim posteljama.

Mia-Torbica-1

Nažalost, opasna bolest se ponovo vratila i devojčicu, kojoj su konstatovane dve promene na mozgu, sada očekuje teška borba u vidu hemoterapije, strašnih zračenja i transplantacije koštane srži!

Najveće šanse za izlečenje agresivnog oblika leukemije, dijagnostikovane u Univerzitetskoj dečjoj klinici, Mia ima u bolnici Bambino Gesu u Rimu a tamo se ne ide bez novca: TAČNIJE POTREBNO JE 140.000 EVRA!

Njeni roditelji mole da se ko god može priključi i pomogne u prikupljanju ove svote, kako bi mala Mia dobila šansu za uspešno izlečenje u Italiji.

– U maju 2013. razbolela se od limfoblastne leukemije, ali je svom srećom sve završeno u najboljem redu. Dve godine kasnije, u maju 2015. godine, zaključili da je Mia izlečena, a samim tim je i prestala sa terapijom. Njeno zdravstveno stanje kontrolisano je biohemijskim analizama uzorka krvi iz prsta. I pored naizgled dobrog zdravstvenog stanja, 6. decembra primetila sam da nešto nije u redu sa Miinim očima i odmah sam otišla u Dečiju kliniku. Uputili su me u Urgentni centar, gde joj je urađen rentgenski snimak glave. Na snimku se mogla videti promena na mozgu u zoni hipofize – objašnjava devojčicina majka i dodaje da je magnetna rezonanca pokazala da Mia ima dve promene na mozgu.

To je za lekare bio signal da se leukemija vratila. U decembru su joj, kako kaže, uradili punkciju ilijačne kosti i utvrđeno je da se leukemija ovog puta proširila do likvora i na koštanu srž.

Da ne bi gubila dragoceno vreme, Mia mora hitno na lečenje, tako da najmanje što možete da uradite jeste da pošaljite SMS poruku od samo 100 dinara sa tekstom 132 na broj Humanitarne fondacije Novi Beograd 3030 ili da pomognete uplatom novca na žiro račun:

160-5110200161112-51, primalac: Mia Torbica, Šumadijske divizije 22, Beograd.

Izvor: Telegraf.rs